Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση της Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Κ....

Συνάντηση της Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Α΄Θεσσαλονίκης Κ. Νοτοπούλου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση εργασίας είχε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Σταμάτη Γαρδέρη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Τομεάρχη Τουρισμού για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ιαματικών πηγών, ειδικότερα στην περίοδο του Covid-19.

Συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση των κτιριακών και άλλων υποδομών επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών, καθώς και των μονάδων που εξαρτώνται από τη λειτουργία τους, ιδιαίτερα μέσα σε ένα οικονομικά δυσοίωνο περιβάλλον, με την ανέρευση κατάλληλων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Επιπλέον, η επιτάχυνση της αδειοδότησης και χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (ΕΣΛ) των μονάδων Ιαματικής Θεραπείας (ΜΙΘ) ή τα Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού (ΚΙΤ-Θ) ενώ έγινε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές αξιοποίησης της ιαματικής πηγή Κύθνου, καθώς ήδη δύο διαγωνισμοί του ΤΑΥΠΕΔ απέβησαν άκαρποι.

Όπως διαπιστώθηκε από την συζήτηση, είναι αναγκαία η ανάπτυξη του τουρισμού υγείας ή θεραπευτικού τουρισμού, που στοχεύει σε άτομα που έχουν ως κύριο κίνητρο την αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους, τη θεραπεία και ανάρρωσή τους από διάφορες ασθένειες,  με τη χάραξη νέας στρατηγικής και δημιουργία ικανού θεσμικού πλαισίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.