Αρχική General Πετούν “έξω” με μπουλντόζες τους επαγγελματίες του γιώτινγκ από την Μαρίνα Αλίμου

Πετούν “έξω” με μπουλντόζες τους επαγγελματίες του γιώτινγκ από την Μαρίνα Αλίμου

ΣΙΤΕΣΑΠ
Celestyal Cruises

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Δυναμική η αντίδραση του συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών σκαφών άνευ πληρώματος για την απόφαση της εταιρείας διαχείρισης της Μαρίνας Αλίμου να ξηλώσουν βίαια τις περισσότερες από 100 χερσαίες εγκαταστάσεις.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ εχθές Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στη ανακοίνωσή του καλεσε όλα τα μέλη του να παρέμβουν προσωπικά.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΙΤΕΣΑΠ αναφέρει τα εξής:

Εδώ και 30 χρόνια η Μαρίνα Αλίμου είναι η επαγγελματική βάση του Ελληνικού γιώτινγκ – τουριστικό επαγγελματικό σκάφος αναψυχής – όπου ελλιμενίζονται περισσότερα από 800 επαγγελματικά σκάφη και από όπου ξεκινούν σχεδόν το 50% των ναυλώσεων της χώρας”.

 Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ  – ΣΙΤΕΣΑΠ και επαγγελματίες του κλάδου, έχουν πληροφορηθεί ότι αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 η ΕΤΑΔ – Εταιρεία Διαχείρισης της Μαρίνας, ο Δήμος Αλίμου και η παραχωρησιούχος Εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, έρχονται, από νωρίς το πρωΐ, με ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΑ για να ξηλώσουν βίαια τις περισσότερες από 100 χερσαίες εγκαταστάσεις – μικρά σε μέγεθος τροχόσπιτου ή κοντέινερ γραφεία, για την εξυπηρέτηση των προσερχόμενων τουριστών – πελατών, που ανήκουν στις περισσότερες από 750 μικρομεσαίες εταιρείες, που τόσα χρόνια δραστηριοποιούνται στην Μαρίνα, χωρίς μέχρι πρότινος να τεθεί κανένα θέμα για την λειτουργία τους. Τα θέματα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση του παραχωρησιούχου (που πρότεινε ανεφάρμοστες και ασύμφορες λύσεις), και μέσα στα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου απεγνωσμένα προσπαθούν να επιβιώσουν, και ενώ η οριστική Σύμβαση παραχώρησης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Παρά τις επί σχεδόν ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ προσπάθειες και προσεγγίσεις στην Πολιτική Ηγεσία, για να βρεθεί ουσιαστική λύση στο θέμα της «επαγγελματικής βάσης» ενός κλάδου που αναδεικνύει την Ελληνική νησιωτικότητα, τα Ελληνικά παράλια και διακινεί περισσότερα από 3500 σκάφη σε όλο τον θαλάσσιο χώρο της Ελλάδος, δεν έχει δοθεί λύση.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία (Ναυτιλίας και Τουρισμού) και την κατάθεση λεπτομερών υπομνημάτων των επαγγελματιών που έχουν ζητήσει να χωροθετηθεί μία νέα «επαγγελματική Μαρίνα» στην περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Αττικής, για να στεγάσει τους επαγγελματίες, δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική αντίδραση.  Δεδομένου ότι σήμερα ισχύει με συμφωνία ειδικό επαγγελματικό τιμολόγιο στην Μαρίνα Αλίμου, που δεν δεσμεύει τον Παραχωρησιούχο, αναμένεται ότι τα επαγγελματικά σκάφη που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα, και μάλιστα στην παρούσα οικονομική κατάσταση θα πρέπει να φύγουν ή να διακόψουν τελείως την δραστηριότητα, λόγω έλλειψης διαθέσιμων αντίστοιχων χώρων ελλιμενισμού στην Αττική.

Ήδη από την προηγούμενη Κυβέρνηση το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει τον διαγωνισμό για την πώληση – παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου – της μεγαλύτερης της Ελλάδος – σε ιδιώτη παραχωρησιούχο, και έχει καταλήξει στην Εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θυγατρική της ΑΚΤΩΡ,  και επί  περισσότερο από ένα χρόνο καθυστερεί η ολοκλήρωση της Σύμβασης παραχώρησης.

Ενώ ακόμη  οι όροι της Σύμβασης παραχώρησης της Μαρίνας Αλίμου, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ούτε έχουν ενημερωθεί για τους όρους αυτούς τα επαγγελματικά σωματεία του κλάδου, και ενώ ο παραχωρησιούχος δεν έχει ακόμη επίσημα παραλάβει την Μαρίνα, και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί και δεν έχει καταβάλει το τίμημα που πρέπει να καταβάλει για την ολοκλήρωση της παραχώρησης, φαίνεται ότι παρασκηνιακά επιβάλει τους δικούς του όρους, και διώχνει τους επαγγελματίες. 

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ

ΠΑΡΙΣ-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΤΡΙΩΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
τηλ 6944548200

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
τηλ. 6932262332

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΙΤΑΜΡΤΖΙΑΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.