Αρχική UNWTO Ο υπουργός τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του...

Ο υπουργός τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΤ στην Τιφλίδα ​

Την ανάγκη υιοθέτησης​κοινών πρωτοκόλλων -τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο-​για την ασφαλή και ομαλή επανεκκίνηση του Τουρισμού το 2021 και τον ηγετικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προς αυτή την κατεύθυνση ανέδειξε​κατά την τοποθέτησή του στην 112η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Οργανισμού, που πραγματοποιείται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Έλληνας Υπουργός έκανε εκτενή μνεία στα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που πρέπει να υλοποιηθούν, τόνισε ότι «η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας κοινών πρωτοκόλλων, συμμετέχοντας στην Επιτροπή για την ανάπτυξη Διεθνούς Κώδικα για την Προστασία των Τουριστών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμβολή της χώρας μας στη διαχείριση της πανδημίας επισημάνθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΠΟΤ κ. Ζurab Pololikashvili, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ελληνικής προεδρίας στην Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των εργασιών της «Task Force» για τη διαμόρφωση της λευκής Βίβλου για την Παροχή Συστάσεων ως προς την ανάκαμψη του τουρισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Adam Goldstein, Προέδρου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο συντονιστικό ρόλο που ανέλαβε η Ελλάδα για την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ευρώπη.

Σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας θεωρείται η απόφαση να είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής για τη διαδικτυακή τουριστική εκπαίδευση ενώ στο πλαίσιο των καλών διμερών σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία, ο Έλληνας Υπουργός συμφώνησε στο άνοιγμα περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΤ στη Σαουδική Αραβία.

Πρόθεση της Ελλάδας είναι να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα​ για μια δεύτερη θητεία στο Εκτελεστικό Συμβούλιο και στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε σειρά επαφών με ομολόγους του και στελέχη του ΠΟΤ.

Οι εργασίες του Εκτελεστικού​Συμβουλίου ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, με την υιοθέτηση της «Δήλωσης της Τιφλίδας» με δεσμεύσεις των χωρών-μελών για βιώσιμη επανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού και αναλύονται σε τρεις άξονες: για τους πολίτες, για τον πλανήτη και για την ευημερία.

Στο κλείσιμο των εργασιών της πρώτης ημέρας, ο κ. Θεοχάρης δήλωσε: «Είναι σημαντικό που διεθνείς Οργανισμοί, όπως ο ΠΟΤ αλλά και παράγοντες του τουρισμού, όπως η CLIA αναγνωρίζουν τη σημαντική συμβολή της χώρας μας στο άνοιγμα του Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Εργαστήκαμε όλοι -πολιτεία, φορείς, επιχειρηματίες, εργαζόμενοι- με υπευθυνότητα και με επαγγελματισμό και αυτό επιβραβεύεται από τα θετικά σχόλια που εισέπραξα εδώ, στην Τιφλίδα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε και θα πρωταγωνιστεί στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και για αυτό θα δουλέψουμε εντατικά και συστηματικά, με ορίζοντα το 2021 και με την ελπίδα ότι σύντομα θα έχουμε καλά νέα και από το χώρο της Ιατρικής».

Στο πρόγραμμα του Υπουργού Τουρισμού περιλαμβάνονται και διμερείς επαφές με τους ομολόγους του Υπουργούς του Μαρόκου, της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.