Αρχική Δήμοι Οι υπουργοί Βορίδης και Θεοδωρικάκος στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού

Οι υπουργοί Βορίδης και Θεοδωρικάκος στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού

Επίσκεψη στους πληγέντες Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού, πραγματοποίησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, με σκοπό να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής από τη χτεσινή φωτιά.

Οι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου υποδέχτηκαν στις 10.00 τον κ. Βορίδη και πραγματοποίησαν αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν. Ο υπουργός δεσμεύθηκε για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων και τόνισε  ότι απόλυτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αποζημιωτικοί μηχανισμοί, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα.

Στη συνέχεια  υποδέχτηκαν στο δημαρχείο Σαρωνικού τον κ. Θεοδωρικάκο, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατά την οποία ο Δημήτρης Λουκάς και ο Πέτρος Φιλίππου ενημέρωσαν για την έκταση των ζημιών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα αποζημιωθούν οι πληγέντες, ενώ ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών εκταμιεύει το ποσό των 250.000 ευρώ για κάθε Δήμο, προκειμένου να αποκατασταθούν οι δημοτικές υποδομές που υπέστησαν ζημιές.

Ο Δημήτρης Λουκάς και ο Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησαν τους δύο υπουργούς για την άμεση ανταπόκρισή τους τονίζοντας: «O χτεσινός επιχειρησιακός συντονισμός με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη υπήρξε άρτιος. H άμεση κινητοποίηση του κ. Βορίδη και του κ. Θεοδωρικάκου είναι εξαιρετικά σημαντική προκειμένου οι Δήμοι μας και οι συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τη χτεσινή μεγάλη φωτιά. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα να συνδράμουμε τους πληγέντες συμπολίτες μας ώστε να αποζημιωθούν το δυνατόν συντομότερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.