Αρχική Αστικες συγκοινωνίες Επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ...

Επιστολή του Δημάρχου Σαρωνικού στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΑΣΑ για την επικείμενη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 123

Με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για επικείμενη κατάργηση της Λεωφορειακής Γραμμής 123 του ΟΑΣΑ «ΣΑΡΩΝΙΔΑ – ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ», ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, στον Πρόεδρο ΔΣ του ΟΑΣΑ κ. Ιωάννη Γκόλια και τον Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Νικόλαο Αθανασοόπουλο, την οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής.

    Στην επιστολή του ο κ. Φιλίππου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη γραμμή που λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, μετά από χρόνιο αίτημα χιλιάδων κατοίκων, φορέων και συλλόγων του δήμου για διευκόλυνση των μετακινήσεων από και προς των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας και των σπουδαστών της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, σε συνδυασμό με την υπάρχουσα γραμμή 122 «ΣΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ- ΣΑΡΩΝΙΔΑ».

    Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι τα δημοσιεύματα και η φημολογία έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και κυρίως στους εργαζόμενους της περιοχής που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή, στους σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων και γενικά στους κατοίκους που δεν έχουν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και εκφράζει την απορία του γιατί εν μέσω πανδημίας και με δεδομένο ότι η Αττική σε επίπεδο κρουσμάτων βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες «στο κόκκινο», λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση, τη στιγμή που κρίνεται απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη όχι μόνο η διατήρηση της συγκεκριμένης γραμμής αλλά και η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος συνωστισμού και μαζικής συνύπαρξης ατόμων.

    Ο κ. Φιλίππου κλείνει την επιστολή του ζητώντας να λάβει επίσημη ενημέρωση αν πράγματι επίκειται κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 123 και στην περίπτωση που ισχύουν όσα γράφονται, να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να διατηρηθεί η εν λόγω γραμμή προς διευκόλυνση των πολιτών και να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και τους υπεύθυνους του ΟΑΣΑ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.