Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χάρης Θεοχάρης: «Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός»

Χάρης Θεοχάρης: «Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός»

«Ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός» επισήμανε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού.

Την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης αλλά και την αποτελεσματικότητα των μέτρων πρόληψης στα σημεία εισόδου τουριστών στην Ελλάδα υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, σε τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είναι σημαντικό ότι εντοπίζονται τα κρούσματα έγκαιρα και αυτό δείχνει ότι οι έλεγχοι αποδίδουν. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε ότι ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι χαμηλός. Τα περισσότερα είναι εγχώρια, όπως δήλωσε νωρίτερα και ο πρωθυπουργός».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, υπό την προεδρία του κ. Θεοχάρη, συνεδρίασε την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες / Εντεταλμένοι αρμόδιοι για τον τουρισμό εκ μέρους των κατά τόπους Περιφερειακών Διοικήσεων. Στη συνεδρίαση έλαβε μέρος και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.

Ο Υπουργός Τουρισμού κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης με μια γενική ενημέρωση. Ο κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε σε θέματα τα οποία αφορούν στα αποτελέσματα τα οποία καταγράφονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού μετά από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο Υπουργός εστίασε στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και στη διαχείριση των εντοπιζόμενων κρουσμάτων.

Ο κ. Θεοχάρης εξήρε τη σημασία της προ ολίγων ημερών ψήφισης του τρίτου προγράμματος ενίσχυσης για τον εσωτερικό τουρισμό, με τη θεσμοθέτηση του «voucher» για τις τουριστικές επιχειρήσεις. «Με αυτό το πρόγραμμα, ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατόπιν συμφωνίας με κάποιο τουριστικό κατάλυμα, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν κουπόνια έκπτωσης στους υπαλλήλους τους, για τις φετινές διακοπές τους» ανέφερε ο κ. Θεοχάρης. Και πρόσθεσε ότι «στο πρόγραμμα ‘Τουρισμός Για Όλους’ του Υπουργείου Τουρισμού, το οποίο αναβιώσαμε, η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Γι’ αυτό, από τα 30 εκατ. ευρώ τα οποία αρχικά διαθέσαμε, πλέον θα ξεπεράσουμε τα 80 εκατ. ευρώ. Έτσι θα καλύψουμε τους 750.000 δικαιούχους και ωφελούμενους οι οποίοι έκαναν αίτηση συμμετοχής. Τα δύο προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού (voucher και ‘Τουρισμός Για Όλους’), σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, για το οποίο θα διατεθούν περίπου 37 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνουν τις πολύ σημαντικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού».

Κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης ο κ. Χάρης Θεοχάρης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών / Εντεταλμένων εκπροσώπων και ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει συνδιαφήμιση από τον ΕΟΤ για την περαιτέρω ενίσχυση του τουρισμού.

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού έγιναν σύντομες παρουσιάσεις από εκπροσώπους εταιρειών και οργανισμών, οι οποίοι, μέσω των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχουν σε Περιφέρειες και σε Δήμους, συμβάλλουν στην τουριστική ανάδειξη δραστηριοτήτων, στην παρουσίαση προορισμών και στην αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους, δήλωσε ότι «αυτή η συνεδρίαση αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευρύτερη ενημέρωση όλων των Περιφερειών σχετικά με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι συγκεκριμένες εταιρείες και οργανισμοί και τις οποίες έχουν ήδη γνωρίσει και αξιοποιήσει κάποιες Περιφέρειες. Σε μελλοντικές συνεδριάσεις θα δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες παρουσιάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.