Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρόλαβε να κάνεις την αίτησή σου για τον 3ο κύκλο του CapsuleT

Πρόλαβε να κάνεις την αίτησή σου για τον 3ο κύκλο του CapsuleT

Ελάχιστες μέρες μένουν ακόμα για την ολοκλήρωση της υποβολής αιτήσεων ενόψει του 3ου κύκλου του Προγράμματος Επιτάχυνσης (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020) του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

H κατάθεση συμμετοχών ξεκίνησε ήδη από τις 13 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οπότε και θα ακολουθήσει αρχικά η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή και, στη συνέχεια, η ένταξη των καλύτερων startup ομάδων στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης.

Σήμερα -περισσότερο από ποτέ- οι startups που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό έχουν ανάγκη την εντατική υποστήριξη, την καθοδήγηση με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και τον επανασχεδιασμό της στρατηγικής τους στα πλαίσια των νέων αναγκών, όπως επίσης και την προώθησή τους στην ελληνική αγορά.

Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις, όπως:

  • εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) σε business topics από ειδικούς του κλάδου
  • συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring) με την ειδική επιτροπή αλλά και ομάδα μεντόρων από την τουριστική και επιχειρηματική αγορά
  • τοπικές εκδηλώσεις, ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups)
  • επισκέψεις σε ξενοδοχεία και ηγετικές τουριστικές εταιρείες (on-site visits)
  • δραστηριότητες δικτύωσης (networking events)
  • συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις στην Ελλάδα και αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που νέα μέτρα/περιορισμοί ανακύψουν στη διάρκεια διεξαγωγής του 3ου κύκλου, οι περισσότερες από τις παραπάνω δράσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όπως και στην περίπτωση του 2ου κύκλου, με στόχο την προστασία όλων των ομάδων και εμπλεκόμενων φορέων.

Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη χρονιά, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Google έχουν προχωρήσει στη σύζευξη των δυνάμεών τους για τον CapsuleT. Ως μέρος της συνεργασίας αυτής, οι εκπρόσωποι της Google με μεγάλη χαρά θα διαθέσουν και στη διάρκεια του τρίτου κύκλου την τεχνογνωσία και την εξειδίκευσή τους στον ψηφιακό τομέα, στη χρήση των καλύτερων πρακτικών, στη φιλοξενία ειδικών εργαστηρίων, σε σχετικές ομιλίες και στην οργάνωση 1:1 συνεδριών με μέντορες.

Επιπλέον, στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι η Grant Thornton, το NBG Business Seeds, η Nelios και η TÜV Austria Hellas. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ είναι η Douwe Egberts/Foodrinco.

Χρονοδιάγραμμα του 3ου κύκλου του προγράμματος: 

  • Περίοδος Αιτήσεων: 13 Ιουλίου 2020 έως 13 Αυγούστου 2020
  • Περίοδος Αξιολόγησης: Έως 10 Σεπτεμβρίου 2020
  • Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης: Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2020 

Ποιες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσες εταιρείες παρέχουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης ή τον τομέα των τουριστικών μεταφορών, των μηχανών αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, όπως επίσης και εφαρμογών/λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. 

Χρηματικά έπαθλα έως 35.000 ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι πως, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά έπαθλα συνολικού ύψους έως 35.000 ευρώ -ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη- και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT. Ειδικότερα, οι 3 μεγάλοι νικητές λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα 10.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ όλες οι εταιρείες που ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνουν από 2.000 ευρώ η καθεμία.

Υποβολή αίτησης

Η διαδικασία υποβολής αίτησης δεν είναι κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Αρκεί μόνο οι υποψήφιες/οι να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:

– Να διαβάσουν προσεκτικά τις ερωτήσεις της φόρμας αίτησης
– Να προετοιμάσουν τις απαντήσεις τους σε ένα αρχείο Word στον υπολογιστή τους

– Να σιγουρευτούν ότι έχουν έτοιμες τις τελικές απαντήσεις τους
– Να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 13 Αυγούστου (23:00) εδώ. Επισημαίνεται πως οι αιτήσεις χρειάζεται υποχρεωτικά να κατατεθούν στην αγγλική γλώσσα.

Όροι/Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα

Προτού καταθέσουν την αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενες/οι παρακαλούνται όπως μάθουν εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους/προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Αν δεν έχετε ακόμα πειστεί γιατί να κάνετε αίτηση προκειμένου να ενταχθείτε στον 3ο κύκλο του CapsuleT, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε τα όσα μοιράζονται για την εμπειρία τους στο πρόγραμμα οι μεγάλοι νικητές του προηγούμενου κύκλου:

  • «Η πορεία μας στο πρόγραμμα του CapsuleTκαθώς και η προσπάθεια που καταβάλαμε στην βελτίωση τόσο της πλατφόρμας αλλά της λειτουργίας της εταιρείας μας αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για την διάκρισή μας. Μεγάλη επιτυχία αποτέλεσαν και οι εγκαταστάσεις trial σε μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους εν μέσω της πανδημίας που έπληξε το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες μας αξιοποίησαν πλήρως την πλατφόρμα για την λήψη σημαντικών και τεκμηριωμένων αποφάσεων» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ομάδα της Hotellisense που έλαβε το 1ο βραβείο και τα 10.000 ευρώ.
  • «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μας ωρίμασε ως startup, βελτιώσαμε κάποιους τομείς του business model μας και κάναμε γνωριμίες με διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου που είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη κάποιων υπηρεσιών που δεν είχαμε σκεφτεί μέχρι τότε. Πλέον για τα επόμενα βήματα μας στρεφόμαστε στην ανάπτυξη και στις πωλήσεις μας» τονίζουν οι εκπρόσωποι της Reveffect, νικήτριας του 2ου βραβείου.
  • «Μέσα στην κρίσιμη περίοδο του Covid-19 ο CapsuleTυπήρξε ένας σημαντικός πυλώνας υποστήριξης του εγχειρήματος μας και του νέου προϊόντος που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Λειτούργησε ακόμη ως φορέας παροχής έγκυρης και άμεσης πληροφορίας σχετικά με τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα στον οποίο κινούμαστε ως ομάδα» αναφέρουν, τέλος, οι συνιδρύτριες της Narratologies που έλαβε το 3ο βραβείο του προηγούμενου κύκλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.