Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Hosting international tourists – when and how?

Hosting international tourists – when and how?

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή εκδήλωση με τίτλο «Hosting international tourists – when and how?», που διοργάνωσαν από κοινού τα διμερή Αμερικανικά Επιμελητήρια της Ελλάδας, Κροατίας, Σλοβενίας και Μαυροβουνίου την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Η συζήτηση αυτή εντάσσεται σε μία πρωτοβουλία των συγκεκριμένων Επιμελητηρίων για την οργάνωση μίας σειράς ψηφιακών συζητήσεων με κεντρικό άξονα την τουριστική βιομηχανία και τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού αλλά και τις πιθανές προτεινόμενες λύσεις που μπορεί να υιοθετηθούν. Η χθεσινή εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα τις εξελίξεις και όσο αφορά την μετακίνηση και φιλοξενία τουριστών. Κυβερνητικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι σημαντικών τουριστικών επιχειρήσεων από τις συμμετέχουσες χώρες συμμετείχαν στην εκδήλωση οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα που δημιούργησε η ταχύτατη εξάπλωση του κορονοϊού στον τουρισμό αλλά και για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν για την στήριξη και την ανάκαμψη του κλάδου.  

Στην εκδήλωση τη χώρα μας εκπροσώπησαν η κα. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Γενική Διευθύντρια Πολιτικής Τουρισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Ελλάδα και ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης, Πρόεδρος, Επιτροπή Τουρισμού, AmCham Greece και Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΕΜΕΣ.

Η κα. Παναγιώτα Διονυσοπούλου δήλωσε ότι το 2020 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό και η διαχείριση της ελληνικής τουριστικής κρίσης φέτος θα είναι καταλυτική για την ανάκαμψη του 2021. Επίσης αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την ενίσχυση  του τουριστικού κλάδου και εξήγησε ότι το Υπουργείο Τουρισμού συνεργάζεται με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες προκειμένου να βοηθήσει στην επανενεργοποίηση τουριστικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Στέφανος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυσκολίες που δημιούργησε η κρίση του COVID-19 στον τουρισμό και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Υπουργείου Τουρισμού για την προστασία τόσο των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και τους επισκέπτες.

Για τη μαγνητοσκόπηση της συζήτησης πατήστε εδώ: https://cutt.ly/3yIatE3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.