Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι! Το ΕΚΟΜΕ με την εθνική αποστολή game...

Η Ελλάδα ξανά στο παιχνίδι! Το ΕΚΟΜΕ με την εθνική αποστολή game developers στην έκθεση Nordic Game/Nordic Game+

Το ΕΚΟΜΕ δηλώνει δυναμικά «παρών» στον διεθνή χάρτη της βιομηχανίας ψηφιακών παιχνιδιών και υποστηρίζει έμπρακτα την εγχώρια παραγωγή και τους Έλληνες επαγγελματίες σε μια αγορά γεμάτη επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετέχοντας με εθνικό περίπτερο στη διοργάνωση Nordic Game (27-29/5) και Nordic Game+ (25-27/11) που πραγματοποιείται στο Μάλμο της Σουηδίας. 

Το Nordic Game αποτελεί έκθεση-θεσμό για το ψηφιακό παιχνίδι, συγκεντρώνοντας εκθέτες από εταιρείες κολοσσούς της παγκόσμιας βιομηχανίας (Unity, Microsoft, Epic Games μεταξύ άλλων), εκδότες ψηφιακών παιχνιδιών (publishers), πλήθος επαγγελματιών και ανεξάρτητων παραγωγών, ακαδημαϊκών, αλλά και τους λάτρεις των games σε μια μεγάλη γιορτή για το ψηφιακό παιχνίδι. Στη διαδικτυακή έκδοση της διοργάνωσης (27-29/5), δημιουργούνται ακόμα περισσότερες ευκαιρίες δικτύωσης, καθώς πάνω από 400 εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Η εθνική αποστολή συγκροτήθηκε από το ΕΚΟΜΕ έπειτα από πρόσκληση ενδιαφέροντος στα μέλη του Συλλόγου Δημιουργών Ψηφιακών Παιχνιδιών Ελλάδας. Σε συνεργασία με τους Σουηδούς διοργανωτές που προσάρμοσαν την ετήσια έκθεση στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία Covid-19, οι ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στη διαδικτυακή εκδοχή της μέσω ειδικών διαπιστεύσεων που παρέχει το ΕΚΟΜΕ σε όλες τις προγραμματισμένες ομιλίες και τα workshops, ενώ εγγράφονται στο σύστημα Meet2Match, εξασφαλίζοντας συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, επαγγελματίες και εκδότες ψηφιακών παιχνιδιών.  Τέλος, τα παιχνίδια που παρουσιάζουν θα διαγωνιστούν και στο Publisher Market, τον διαγωνισμό δικτύωσης και βράβευσης ανερχόμενων έργων του Nordic Game. Για την έκθεση του Νοεμβρίου, έχει εξασφαλισθεί από το ΕΚΟΜΕ κεντρικό περίπτερο σε κομβικό σημείο της διοργάνωσης, καθώς και πλήρεις διαπιστεύσεις και πρόσβαση στις συναντήσεις, τις ομιλίες, τις παρουσιάσεις και τα workshops.

Οι 6 εταιρείες που συμμετέχουν με το εθνικό περίπτερο του ΕΚΟΜΕ στο Nordic Game+ είναι οι: Tamasenco, Pyrseia Informatics, Envy Softworks, Rocket Cola Studio, Dragontale Studio και W.U.W.D?Games. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του ΕΚΟΜΕ για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην εγχώρια παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών, αλλά και στην ανάδειξη των Ελλήνων επαγγελματιών, μέσω της υποστήριξης της συμμετοχής τους σε διεθνείς διοργανώσεις.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται παγκοσμίως στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας απαιτούν ευελιξία στους τρόπους προβολής και δικτύωσης, ενώ παράλληλα ευνοούν τις διαδικτυακές εμπειρίες ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης που παρέχουν τα ψηφιακά παιχνίδια. Το ΕΚΟΜΕ αντιμετωπίζει με αυξημένο ενδιαφέρον τη σημασία που έχει η παραγωγή του ψηφιακού παιχνιδιού στην Ελλάδα και εργάζεται συστηματικά για την περαιτέρω ενίσχυσή του. Η στήριξη της ελληνικής εγχώριας παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη και να αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς στην προσέλκυση επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.