Αρχική Αεροπορικά Νέα Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την AEGEAN για την επανεκκίνηση του...

Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την AEGEAN για την επανεκκίνηση του αεροπορικού ταξιδιού

Ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας από την AEGEAN για την επανεκκίνηση του αεροπορικού ταξιδιού

Η AEGEAN ανταποκρίνεται στα νέα ταξιδιωτικά δεδομένα, που διαμορφώνονται λόγω του COVID-19 και στις υποχρεώσεις τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις αεροπορικές  μετακινήσεις που ανακοινώθηκαν, εφαρμόζοντας ήδη σε όλες τις πτήσεις του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου της, νέα ενισχυμένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.

Με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουν ήδη αλλάξει οι διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης, αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος, καθώς και οι διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα της AEGEAN, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο μιας χειραποσκευής ή ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα διατηρούνται πλέον 3 σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη.

Για την αποφυγή συνωστισμού και την ελαχιστοποίηση των επαφών, όπως προβλέπουν και τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ήδη τοποθετηθεί, σε εκδοτήρια και ελεγκτήρια εισιτηρίων ειδικά διαχωριστικά. Επιπλέον οι επιβάτες, κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, η οποία θα πραγματοποιείται τμηματικά, θα επιδεικνύουν ανέπαφα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, θα σαρώνουν μόνοι τους στους ειδικούς οπτικούς αναγνώστες την κάρτα επιβίβασης και ενθαρρύνονται να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών και ανέπαφων υπηρεσιών, πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα καθαρισμού που εφαρμόζονται, σημειώνεται ότι ήδη από την έναρξη της πανδημίας έχουν ενισχυθεί οι τακτικοί καθαρισμοί των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεων και έχουν εντατικοποιηθεί οι διαδικασίες απολύμανσης, ενώ  το σύστημα ανακύκλωσης αέρα στα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένο με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Air) και ο αέρας, ανανεώνεται διαρκώς, εφαρμόζοντας τα υψηλότερα πρότυπα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους κατασκευαστές, τα φίλτρα HEPA αιχμαλωτίζουν πάνω από το 99% των βακτηρίων και ιών.

Οι νέες αυτές διαδικασίες, σε συνδυασμό με τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθίστανται αναγκαίες για να εξασφαλισθεί η προστασία επιβατών και πληρωμάτων, η επανεκκίνηση του αεροπορικού ταξιδιού, και η διασφάλιση της εθνικής προσπάθειας για τον περιορισμό της διασποράς  της πανδημίας του COVID-19 στη χώρα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα  Together, with Care στο www.aegeanair.com και  στο  www.olympicair.com.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.