Αρχική Βραβεία Με το διεθνές βραβείο “Silver” του “A’ Design Award & Competition” ...

Με το διεθνές βραβείο “Silver” του “A’ Design Award & Competition” στην κατηγορία “Architecture, Building and Structure Design Category” τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS για το έργο του “Panorama Villa” των Navarino Residences στο Costa Navarino

Με το διεθνές βραβείο “Silver” του “A’ Design Award & Competition” στην κατηγορία “Architecture, Building and Structure Design Category”

τιμήθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο POTIROPOULOS+PARTNERS για το έργο του “Panorama Villa” των Navarino Residences στο Costa Navarino.

Tα έγκριτα, διεθνούς κύρους “A’ Design Awards & Competition” διεξάγονται σε ετήσια βάση και έχουν ως σκοπό να αναδεικνύουν τα πιο εμπνευσμένα και πρωτότυπα concepts παγκοσμίως, στην αρχιτεκτονική, και γενικά σε όλο το φάσμα των δημιουργικών κλάδων. 

Η αρχιτεκτονική «ιδέα» της Panorama Villa απορρέει από την ανάλυση και συμβολική μεταφορά του παραδοσιακού οικισμού της Μεσσηνιακής Μάνης. Κεντρικό πρόταγμα του σχεδιασμού αποτέλεσε η ανάπτυξη περιμετρικά των χώρων υποδοχής – που δηλώνουν την «πλατεία της γειτονιάς», δηλαδή τον δημόσιο χώρο – πέτρινων όγκων που τοποθετούνται στα όριά της.  Οι διακεκριμένοι αυτοί όγκοι εξυπηρετούν τις επιμέρους, πιο ιδιωτικές λειτουργίες της κατοικίας. Η σχέση των πλήρων στοιχείων (λίθινα πρίσματα) και των μεταξύ τους κενών (γυάλινες επιφάνειες), αποτελεί μία συμπαιγνία της μνήμης και του φωτός, της κοντινής και της μακρινής θέας, του δημόσιου χώρου και του ιδιωτικού, του μέσα και του έξω. Χρησιμοποιώντας μία απέριττη κατασκευαστική έκφραση, η σύνθεση διερευνά τον συντακτικό συνδυασμό των υλικών, την υφή, την αφή, το χρώμα, την αντίδρασή τους στο φως.

Αρχιτεκτονική Μελέτη
POTIROPOULOS+PARTNERS
Δημήτρης Ποτηρόπουλος, Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου

Project Architects:
Leadership: Δημήτρης Ποτηρόπουλος, Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου
Key Members: Αγγελική Αθανασιάδου, Κατερίνα Βασιλάκου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.