Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων ζητά ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας

Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων ζητά ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας

Celestyal Cruises

Την άμεση επαναλειτουργία των καταδυτικών επιχειρήσεων από τη Δευτέρα 25/5/2020 ζητούν οι επαγγελματίες του κλάδου, διαφορετικά όπως τονίζουν κινδυνεύουν από οικονομικό αφανισμό, ενώ το ΥΝΑΠ σύμφωνα με τον Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας “Αρνείται πεισματικά να κάνει διάλογο μαζί μας, και αυθαίρετα παίρνει αποφάσεις εις βάρος των επιχειρήσεών μας και της βιωσιμότητάς τους.”

Πιο συγκεκριμένα στην ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν πως:

Απροειδοποίητα και ενώ είχε εκπνεύσει η απαγόρευση λειτουργίας των επιχειρήσεών μας, δημοσιεύθηκε ΦΕΚ στη 1.00 πμ της 21/05/2020, σύμφωνα με το οποίο παρατείνεται η απαγόρευση λειτουργίας μας έως και τις 24/05/2020.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας φαίνεται να μη λειτουργεί, ή απλά αδιαφορεί πληρως για τον κλάδο μας, καθώς ουδέποτε μας ενημέρωσε για την παράταση της απαγόρευσης, όπως θα όφειλε να πράξει. Η οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τη εν λόγω υπηρεσία είναι αδύνατη καθώς κανείς δεν απαντά στα τηλέφωνα, ενώ στην προσπάθειά μας να πραγματοποιήσουμε συνάντηση δεν μας επιτράπηκε η είσοδος στο ΥΝΑΝΠ.

Αρνείται πεισματικά να κάνει διάλογο μαζί μας, και αυθαίρετα παίρνει αποφάσεις εις βάρος των επιχειρήσεών μας και της βιωσιμότητάς τους.

Οι επιχειρήσεις μας παραμένουν αδικαιολόγητα πλέον κλειστές, οδηγώντας μας σε οικονομικό αδιέξοδο, και είναι άγνωστο το πότε θα ανοίξουμε καθώς το ΥΝΝΠ συνεχώς, απροειδοποίητα και χωρίς αιτιολόγηση δίνει παρατάσεις στην απαγόρευση της λειτουργίας μας.

Ωστόσο, η παγκόσμια καταδυτική κοινότητα έχει ήδη δημιουργήσει και ανακοινώσει τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας των καταδυτικών επιχειρήσεων παγκοσμίως, σε μία περίοδο πανδημίας. Οδηγίες που έχουν δημιουργηθεί από διεθνείς Οργανισμούς κύρους και εξειδικευμένους στο αντικείμενο γιατρούς του εξωτερικού, ώστε οι καταδυτικές επιχειρήσεις να μπορούν να λειτουργούν εξασφαλίζοντας στο μέγιστο δυνατό την ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού τους. Οδηγίες που ζητήσαμε να καταθέσουμε στο ΥΝΑΝΠ από τις 4/5/2020.

Και ενώ το ΥΝΑΝΠ καταστρέφει, την, κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενη καταδυτική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας, στη Βουλή σήμερα 22 Μαϊου, 2020, ψηφίζεται το Νομοσχέδιο για τις «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη» το οποίο περιλαμβάνει και θέματα του καταδυτικού τουρισμού.

Ο Σύνδεσμός στη επιστολη του επισημαίνει επίσης πως “Παρόλες τις συνεχείς μας προσπάθειες,  να πραγματοποιήσουμε μία συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ)., δεν κατέστη δυνατό.

Για τον παραπάνω λόγο έχουμε στείλει και επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι η καταδυτική αγορά είναι η μοναδική εναλλακτική μορφή τουρισμού που η λειτουργία της καθορίζεται πλήρως τόσο από νομοθεσία, όσο και από διεθνή πρότυπα (ISO).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.