Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χ. Θεοχάρης: Σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό

Χ. Θεοχάρης: Σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό

Σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό

Η εξέταση των βασικών δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοίου, καθώς και η λήψη αποφάσεων για τα τρέχοντα ζητήματα του ελληνικού τουρισμού, ήταν το αντικείμενο της τηλεσυνεδρίασης του ΔΣ του ΕΟΤ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Απριλίου με τη συμμετοχή του Υπουργού Τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη.

Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιούνται ήδη και ιδιαίτερα για τη διεθνή καινοτομία #GreeceFromHome, καθώς και οι περαιτέρω πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση της συμμετοχής του ΕΟΤ σε αυτήν.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κος Χάρης Θεοχάρης, αφού δήλωσε πως προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των πολιτών, ενημέρωσε το ΔΣ για προτάσεις και δεδομένα σχετικά με τη διενέργεια δράσεων προβολής και προώθησης, σε σχέση με τις υγειονομικές εξελίξεις και το βαθμό ετοιμότητας που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «με άμεσα αντανακλαστικά σχεδιάζουμε από τώρα την επόμενη ημέρα στον ελληνικό τουρισμό, και δίνουμε έμφαση ώστε τα ξενοδοχεία να ανοίξουν ενσωματώνοντας τις απαραίτητες υγειονομικές προσαρμογές, όπως και κάθε διαδικασία της τουριστικής αλυσίδας, ενώ συμβαδίζουμε πλήρως με τις εξελίξεις στην υγεία με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.» Και επισήμανε: «Σε αυτή την προσπάθεια το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ καλούνται να έχουν βασικό ρόλο συνομιλώντας με τις Περιφέρειες και τους φορείς του τουρισμού για το σχεδιασμό ενιαίας στρατηγικής προώθησης για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, ενώ καλούμαστε να δούμε ξανά κάθε μία αγορά ξεχωριστά και να διαμορφώσουμε μία ξεχωριστή προσέγγιση με βάση τα δεδομένα κάθε χώρας.»

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, σημείωσε ότι σε αυτή την περίοδο χρειάζεται να υπάρχει συνεννόηση και επικοινωνία με όλους τους φορείς και τις περιοχές της χώρας για την αντιμετώπιση των άμεσων ζητημάτων σε κλίμα συνεργασίας, ώστε να αναπτυχθούν όλες οι δημιουργικές προτάσεις που θα υπάρξουν.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κος Δημήτρης Φραγκάκης, ανέφερε ότι σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση έχει υπάρξει άμεση κινητικότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τα βασικά ζητήματα υγείας και ασφάλειας των πολιτών και ότι στο μέλλον καλούμαστε να διαμορφώσουμε μία νέα στρατηγική.

Τα μέλη του ΔΣ συμφώνησαν ότι ο τουριστικός τομέας καλείται να προσαρμοστεί σε έναν νέο τρόπο λειτουργίας, αλλά και πως, χάρη στη συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται, η Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας ιδιαίτερα ασφαλής προορισμός.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ εγκρίθηκαν:

  • όλες οι πράξεις αναστολής διαφήμισης στο εξωτερικό για το Α΄ εξάμηνο του έτους, όπως είχαν κοινοποιηθεί στα συμβαλλόμενα ΜΜΕ από τα μέσα Μαρτίου, ως αποτέλεσμα της κατάστασης ανωτέρας βίας λόγω του κορωνοϊού,
  • ο οικονομικός απολογισμός για το έτος 2019, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία, και τέλος
  • το Μνημόνιο Συνεργασίας του ΕΟΤ με το Εθνικό Θέατρο, το οποίο προωθεί τη σύνδεση πολιτισμού και τουρισμού, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και τη συνδιοργάνωσης δράσεων των δύο φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.