Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – NEW AMBASSADOR

ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – NEW AMBASSADOR

Ο κορωναϊός αποτελεί πλέον μεγάλη απειλή για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κρούσματα του ιού ολοένα και αυξάνονται δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση και φόβο στους τουρίστες πού θέλουν να ταξιδέψουν. Μια γενική ανησυχία έχει επικρατήσει με τα τουριστικά γραφεία και τους τουριστικούς πράκτορες να βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση λύσεων αντιμετώπισης του “φαινομένου” του κοροναϊού. Τρανταχτό παράδειγμα του πόσο έχει επηρεάσει ο ιός την τουριστική βιομηχανία είναι η Norwegian Cruise Line η οποία και έχει αρχίσει τακτικές επιβίωσης προσφέροντας μειώσεις στους πελάτες της έως και 25% όταν κάνουν κράτηση ή δεν ακυρώσουν.Επίσης, ο κοροναϊός έχει επιδράσει και στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις πού πρόκειται να πραγματοποιηθούν και συγκεκριμένα στην ΙΤΒ BERLIN 2020 όπου σύμφωνα με έρευνα πού έγινε:

μόνο το 48%των επαγγελματιών τουρισμού θα παρευρεθούν παρόλη την έξαρση του κορωνοϊού
37% επισκέπτες και αρκετοί εκθέτες ακύρωσαν την συμμετοχή τους
και το 15% είναι σε αναμονή για το τι πρόκειται να κάνουν.
Οι εκθέσεις ITB CHINA 2020 και ITB SHANGHAI 2020 εν αντιθέσει ακυρώθηκαν όπως και στην Ισπανία η MWC, η μεγαλύτερη έκθεση που γίνεται στην χώρα, όπου αναμενόταν συμμετοχή από 200 χώρες τον Φεβρουάριο, ακυρώθηκε εντελώς παρόλο που στην χώρα δεν έχει παρουσιαστεί περιστατικό κορωναϊού.

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν με τις κρατήσεις και τις ακυρώσεις και κατά πόσο θα επηρεάσει την Ελλάδα; Ποιές τακτικές αντιμετώπισης θα ακολουθήσουν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία και υπηρεσίες περιορίζοντας την ζημία της ελληνικής οικονομίας στο ελάχιστο;

Το ΕλληνοΑμερικανικό Τουριστικό Επιμελητήριο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όρισε τον κύριο Σπύρο Κατέχη ως Ambassador του οργανισμού μας στα Ιόνια νησιά. Είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος Κατέχης θα προωθήσει και θα συνδέσει με επιτυχία τον τουριστικό επιχειρηματικό κόσμο των νησιών μας στην Βόρεια & Νότια Αμερική.

Επίσης, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί και ο Ambassador του Ελληνοαμερικανού Τουριστικού Επιμελητηρίου για Μύκονο και Κυκλάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.