Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενιαίο όνομα – ταυτότητα για τα τουριστικά καταλύματα προτείνει η ΣΕΤΚΕ στον...

Ενιαίο όνομα – ταυτότητα για τα τουριστικά καταλύματα προτείνει η ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ

Ενιαίο όνομα - ταυτότητα για τα τουριστικά καταλύματα προτείνει η ΣΕΤΚΕ στον ΠΟΤ
  • Ομοίως και για το σύστημα κατηγοριοποίησης τους

Το παρόν στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, με εκπροσώπους τουριστικών φορέων και οργανισμών έδωσε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της, κ. Παναγιώτη Τοκούζη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του κ. Pololikashvili στη χώρα μας, όπου είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική, τουριστική οικογένεια.

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, λαμβάνοντας τον λόγο, αναφέρθηκε εν συντομία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα από την ραγδαία ανάπτυξη της αγοράς της μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτων (τύπου AirBnb). Παράλληλα, ο κ. Τοκούζης κατέθεσε υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις της Συνομοσπονδίας για τη θεσμοθέτηση ενός ενιαίου ονόματος κι ενός ενιαίου συστήματος κατηγοριοποίησης για τα νόμιμα, αδειοδοτημένα, μη κύρια τουριστικά καταλύματα, παγκοσμίως.

Μιλώντας για τη συνάντηση με τον κ. Pololikashvili, ο κ. Τοκούζης, αφού εξήρε τη σημασία που επιδεικνύει ο ΠΟΤ στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως, άλλωστε, προκύπτει από την επίσκεψη του γ.γ. του Οργανισμού στη χώρα μας, είπε πως ευελπιστεί να αναδειχθούν και να επικοινωνηθούν τα προβλήματα του κλάδου, πέρα από τα σύνορα της ελληνικής Επικράτειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.