Αρχική Αστικες συγκοινωνίες ΟΑΣΘ: Στην τελική ευθεία υπογραφής της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

ΟΑΣΘ: Στην τελική ευθεία υπογραφής της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

Στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αναλάβουν την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, μπήκε η διοίκηση του Οργανισµού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Μεθαύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες και να εγκρίνει το σχέδιο της σύμβασης, ενώ στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε., Στέφανος Τσόλης.

Η συγκεκριμένη σύμβαση  -υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕΘ- «είναι μεγάλης σπουδαιότητας για τον τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση για το επιβατικό κοινό», καθώς -όπως τονίζεται-  «όχι μόνο θα ωφελήσει τους επιβάτες των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών που θα εκτελεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (σε συνέργεια με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς), αλλά και όσους χρησιμοποιούν τις υπόλοιπες γραμμές, καθώς έτσι “απελευθερώνονται” 70-80 οχήματα αλλά και προσωπικό, τα οποία θα ενισχύσουν και θα βελτιώσουν το παρεχόμενο έργο από τον ΟΑΣΘ στον αστικό ιστό».
«Η σύμβαση ανάθεσης έργου στην ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κρίνεται επιβεβλημένη», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς, όπως επισημαίνεται, «οι επιχειρησιακές και λειτουργικές δυνατότητες εξυπηρέτησης των μετακινούμενων από τον ΟΑΣΘ έχουν μειωθεί την τελευταία τετραετία, ενώ σήμερα τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν πως σε καθημερινή βάση βρίσκεται εκτός λειτουργίας περίπου το 20% του στόλου οχημάτων του Οργανισμού».
 

«Ο ΟΣΕΘ όπως απορρέει από τον ρόλο του, που είναι πρώτιστα η διαρκής βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, αλλά και συνεκτιμώντας τη σημερινή κατάσταση του ΟΑΣΘ και το γεγονός πως η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. που ανέλαβε παλαιότερα να εκτελεί τμήμα του έργου του ΟΑΣΘ έχει ανταποκριθεί στην προηγούμενη σύμβαση και διαθέτει εμπειρία διαχείρισης, προχωρά με γοργούς ρυθμούς την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζόμενου από το υπουργείο Μεταφορών έργου» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας.

Επισήμανε, επίσης, ότι, «τελικός στόχος είναι να εκτελείται το συγκεκριμένο έργο (25 γραμμές) με πληρότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της μετακίνησης, αλλά και χωρίς οι επιβάτες να επιβαρυνθούν οικονομικά».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.