Αρχική Τουρισμός Χ. Θεοχάρης: Η επιτυχία της τουριστικής χρονιάς απαντάει στην κακόπιστη κριτική της...

Χ. Θεοχάρης: Η επιτυχία της τουριστικής χρονιάς απαντάει στην κακόπιστη κριτική της αντιπολίτευσης

Χάρης Θεοχάρης

Τους επτά πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού, για την περίοδο 2021-2030, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2020.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο» είπε ο Υπουργός Τουρισμού, «που βασίζεται στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, στην επέκταση της σεζόν, στην ανάδειξη νέων προορισμών, στην ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας άρα και των αμοιβών των εργαζομένων του κλάδου και στην ενίσχυση της εικόνας της χώρας στις διεθνείς αγορές».

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη δουλειά που έχει γίνει από την ημέρα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Δουλειά, που στον τομέα του Τουρισμού έχει φέρει σημαντικές συμφωνίες με την εγκαινίαση νέων γραμμών για το 2020 που υπεγράφησαν πρόσφατα, όπως η γραμμή Σανγκάη – Αθήνα και Μπαχρέιν – Μύκονος. Ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την έναρξη της γραμμής Ντόχα – Σαντορίνη, ενώ αναφέρθηκε και στις νέες στρατηγικές επενδύσεις που έλαβαν σήμερα το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν στον τουριστικό κλάδο 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής στοιχεία, από τα οποία προκύπτει πως το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019 οι τουριστικές εισπράξεις είναι πάνω από τα τουριστικά έσοδα που κατεγράφησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης πως το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2017 τα έσοδα υπολείπονταν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ από τα συνολικά έσοδα του 2016, ενώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2018 τα έσοδα ήταν 500 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα έσοδα που είχαν καταγραφεί στο σύνολο του 2017.

«Όλα αυτά ενώ είχαμε να διαχειριστούμε την πτώχευση της Thomas Cook, φέρνοντας διατάξεις προς όφελος επιχειρήσεων και εργαζομένων», είπε ο Υπουργός Τουρισμός και συμπλήρωσε «η επιτυχία αυτής της χρονιάς απαντάει στην κακόπιστη κριτική που είχαμε να αντιμετωπίσουμε από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είπε: «ακούω αυτές τις τρεις ημέρες τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και να συγκρίνουν Πρέσπες με τα Ελληνοτουρκικά και να χαίρεστε για το «τι καλή αντιπολίτευση που είστε»».

«Αφού είστε τόσοι καλοί, λοιπόν, σας προτείνω να διατηρήσετε αυτή τη θέση για πολλές τετραετίες. Είμαι σίγουρος πως και ο ελληνικός λαός συμφωνεί», είπε ο Υπουργός Τουρισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.