Αρχική Αθλητικά Ανεπανάληπτη γιορτή ο «Νυχτερινός», πλημμύρισε από 20.000 δρομείς η Θεσσαλονίκη!

Ανεπανάληπτη γιορτή ο «Νυχτερινός», πλημμύρισε από 20.000 δρομείς η Θεσσαλονίκη!

Ανεπανάληπτη γιορτή ο «Νυχτερινός», πλημμύρισε από 20.000 δρομείς η Θεσσαλονίκη!

Το ομορφότερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, χαρίζοντας 20.000 χαμόγελα στους δρομείς που έζησαν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – Dole! Η νύχτα έγινε μέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου η συμμετοχή δρομέων κάθε ηλικίας, από 12 έως 87 ετών, οι σπουδαίες επιδόσεις, που περιλάμβαναν ρεκόρ αγώνων, αλλά και οι εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο θέαμα!

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, χάρη στα πολλά σχήματα ζωντανής μουσικής και τους τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς του ομίλου Metromedia. Η υψηλών προδιαγραφών διαδρομή, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι χιλιάδες θεατές ήταν τα στοιχεία που προσέδωσαν ξεχωριστή απόλαυση στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν το προσωπικό τους ρεκόρ.

Σε όλους αυτούς προστέθηκαν πολλοί ακόμη συμμετέχοντες, που έτρεξαν στο πλευρό των εγγεγραμμένων δρομέων χωρίς να φέρουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό, ωθούμενοι από τις καταπληκτικές καιρικές συνθήκες, αλλά και με δεδομένο ότι οι τελευταίες διαθέσιμες θέσεις που είχαν διατεθεί το προηγούμενο διήμερο από το Κέντρο Εγγραφών έγιναν ανάρπαστες μέσα σε ελάχιστες ώρες και δεν στάθηκαν αρκετές για να καλύψουν την τεράστια ζήτηση!

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 60 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αλβανία, Αμερικανική Σαμόα, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Βρετανία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γουιάνα, Δανία, Εκουαδόρ, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κολομβία, Κορέα, Κουβέιτ, Κροατία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μπαχρέιν, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σομαλία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία).

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε στις 18:00 από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κυρία Μαρία Αντωνίου, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Αναγνώστου της “Dole Running Team” με χρόνο 1 ώρα 08:43, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Σταμούλη (1 ώρα 09:03), ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε ο Λάμπρος Μαλτέζος, με χρόνο 1 ώρα 09:28.

Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Κυριάκος Συμιριώτης της “Volskwagen Running Team” (1 ώρα 11:04), ο Ιάσων Ιωαννίδης επίσης της “Volskwagen Running Team” (1 ώρα 11:11) και ο Γιώργος Λουφέκης (1 ώρα 13:58).

Στην κατηγορία των γυναικών, η Στέφανι Λεοντιάδου της “Dole Running Team” επικράτησε με χρόνο 1 ώρα 20:43, μπροστά από τη Μοσχούλα Μανούσου (1 ώρα 22:10) και τη Βίκυ Καραγεωργάκη της “Volkswagen Running Team” (1 ώρα 24:43).

Την εξάδα συμπλήρωσαν η Ειρήνη Μιχάλα (1:25:45), η Σουλτάνα Τόκα (1 ώρα 28:47) και η Στέλλα Αλεξανδρίδου (1 ώρα 29:32).

Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. ξεκίνησε στις 21:00 από το Δημαρχιακό Μέγαρο, με την πρώτη εκκίνηση να δίνεται από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Την αψίδα του τερματισμού στον Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Κώστας Γκελαούζος της “Arla Protein Running Team”, με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (14:09). Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Χρήστος Παπούλιας (14:49) και ο Νίκος Σταμούλης (14:57).

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η 14χρονη Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη που συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ στην απόσταση (17:16), αφήνοντας δεύτερη τη Φωτεινή Μυστακίδου (17:27) και τρίτη την Κατερίνα Κουτλή της “Arla Protein Running Team” (17:52).

Για άλλη μια χρονιά, ο «Νυχτερινός» ανέδειξε τριάδες νικητών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), ανά φύλο, σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος. Όλοι οι νικητές θα τιμηθούν στην ετήσια γιορτή της «Ημέρας του Μαραθωνίου» στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Στον Δρόμο Υγείας 5.000 μ. πήραν μέρος ουκ ολίγοι Ολυμπιονίκες και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού: Με την “Dole Running Team” έτρεξαν η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο πρώην μπασκετμπολίστας Ευθύμης Ρεντζιάς, ο πρώην ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος, ο πρωταθλητής του στίβου Δημήτρης Γράβαλος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης Γιάννης Αρζουμανίδης, ενώ με την bwin Running Team έλαβαν μέρος οι πρωταθλητές του στίβου Οδυσσέας Μουζενίδης και Κατερίνα Δαλάκα, η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας Δώρα Γκουντούρα, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λαμπρος Χούτος.

Επιπλέον, μία πλειάδα αστέρων έδωσε το «παρών» με την Ολυμπιακή ομάδα, την οποία οργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο και περιλάμβανε την επίσημη συμμετοχή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του ΠΑΣΓ «Καλλιπάτειρα».

Παράλληλα, ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής έστειλαν μέσα από την συμμετοχή τους δρομείς όπως ο πρωταθλητής των Special Olympics Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών. Για πρώτη φορά, μάλιστα, δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις του στον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ., ξεπερνώντας τα όριά του.

Επιπλέον, ο διεθνής οργανισμός καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων “Α21 Campaign” διοργάνωσε πριν από το ξεκίνημα του επίσημου αγωνιστικού προγράμματος το 6ο Διεθνές “Walk For Freedom”, με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων. Η εκδήλωση ξεκίνησε από το σημείο της αφετηρίας του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, περιλαμβάνοντας συμβολικό περπάτημα της απόστασης μέχρι τον Λευκό Πύργο, κοινό σημείο τερματισμού όλων των Δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος.

Με τις δικές τους πολυπληθείς ομάδες έτρεξαν 22 υποστηριζόμενοι φορείς κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα λάβουν από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ για κάθε έναν από τους συνολικά 1.700 δρομείς που είχαν στις ομάδες τους.

O 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Dole διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, τελώντας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Η νέα μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι δεκάδες χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, στις 12 Απριλίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.