Αρχική Δήμοι Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Στην πατρίδα του Ξένιου Δία, το Οροπέδιο Λασιθίου, βρέθηκαν στις 26/9/ 2019 το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Collège Albert Camus,  στο πλαίσιο Εrasmus+ KA2 ‘’Past is Art’’.Τους 24 Ευρωπαίους μαθητές και τους καθηγητές από τη Γαλλία, κα.  Séverine Viaud, κα. Véronique Richard, κ. Christophe Richard, κ. Michaël Aime, αλλά και από την Ελλάδα κα. Πιταροκοίλη Μαρία, κα. Μελιδονιώτη Ελένη, και κα. Χουλάκη Μαρία,  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, κ. Ιωάννης Στεφανάκης, μαζί με τη συνοδεία του Αντιδημάρχου του Δήμου, κ. Τζιράκη Δημήτρη.

Τα σχολεία περιηγήθηκαν στον ιερό χώρο του Σπηλαίου, στο χωριό Ψυχρό, όπου κατά την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε ο πατέρας των θεών, ο Δίας. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για την ιστορία του τόπου, για την ιερότητα του χώρου, και για το βαρύ μυθολογικό φορτίο που φέρει, κι έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο Σπήλαιο που γεννήθηκε ο Ξένιος Δίας, ένα σπήλαιο απαράμιλλης ομορφιάς που συνιστά  σημείο αναφοράς αλλά και την αιτία για τη δημιουργία της μυθολογίας μας.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στον χώρο του Δημαρχείου, στο Τζερμιάδων όπου και τους υποδέχθηκαν με την προβολή βίντεο για τον πολιτισμό και την ιστορία μας  κι ενημερώθηκαν  για τον τόπο του Οροπεδίου, που συνιστά τόπο-ορόσημο για τον Νομό Λασιθίου. Καθοριστική η συμβολή του Europe Direct of Crete ,το οποίο αντιπροσώπευσαν η Επικεφαλής, κα. Βασιλική Μαδούλκα, και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, κ.Νικόλαος Μωραϊτάκης. Το Europe Direct επιμελήθηκε και παρουσίασε ταινία μικρού μήκους γύρω από το Νησί της Σπιναλόγκας.

Ο Ξένιος…Δήμος  προσέφερε κέρασμα στους Γάλλους και Ηρακλειώτες φίλους μας, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές γεύσεις και να απολαύσουν τη λασιθιώτικη φιλοξενία!  Η  ομάδα Erasmus του 1ου Γυμνασίου ανταπέδωσε τη φιλοξενία προσφέροντας  στον Δήμαρχο αναμνηστικά δώρα. Μια χειροποίητη τσάντα με την απεικόνιση της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία, που είναι και ο βασικός μύθος γύρω από το σπήλαιο αλλά και ο λόγος που πήρε το όνομα «Ευρώπη» η ήπειρος, ήταν η συμβολική κίνηση προς τον κ. Στεφανάκη, ως ένδειξη εκτίμησης .

Ο Δήμος Οροπεδίου, για άλλη μια φορά στέλνει το μήνυμα της συνεργασίας, της ενότητας, και της ανοικτής αγκαλιάς προς την Ευρώπη και τον κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.