Αρχική Δήμοι Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων...

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων του δήμου Σαρωνικού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού, από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κύριο Νικόλαο, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των νέων Κοινοτικών Συμβουλίων.

Στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Πέτρου Φιλίππου ανταποκρίθηκε πλήθος πολιτών, προκειμένου να πλαισιώσουν την εκκίνηση της νέας δημοτικής αρχής, ενώ παραβρέθηκαν δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο επικεφαλής της παράταξης Σαρωνικός – Νέα Πνοή, Χρήστος Τσιγαρίδας. Η ομιλία του Πέτρου Φιλίππου κινήθηκε σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης διαβεβαιώνοντας τους πολίτες ότι «πρώτοι εμείς θα καλλιεργήσουμε και θα εμπεδώσουμε ένα κλίμα γόνιμης συνεργασίας και ουσιαστικής συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του Δήμου μας, με τις δημοτικές παρατάξεις, με φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες. Απαραίτητες πρώτες ύλες είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο θεσμικό ρόλο του καθενός, η δημοκρατική διαβούλευση, η ενημέρωση, ο ειλικρινής και εφ’ όλης της ύλης διάλογος.»

Ο Πέτρος Φιλίππου αναφέρθηκε στο κοινό όραμα της νέας δημοτικής αρχής και των πολιτών του Σαρωνικού και στους στόχους της τετραετίας τονίζοντας ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί, είναι απαραίτητη η ενεργητική συμμετοχή όλων των πολιτών, δεσμευόμενος ότι «πάγιες αρχές της διοίκησής μας είναι η λογοδοσία προς όλους, η αναβάθμιση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και του κοινωνικού ελέγχου, η δημοκρατική ενημέρωση των συμπολιτών μας»

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο νέος δήμαρχος υπογράμμισε την ταυτότητα και τις αρχές της νέας διοίκησης: «είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε ώστε να μείνουν έξω και μακριά από τα τοπικά δημόσια πράγματα πρακτικές και μέθοδοι αλαζονείας, έπαρσης, λαϊκισμού, αναξιοκρατίας και νεποτισμού. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θέσει την εξυπηρέτηση των προσωπικών ή άλλων συμφερόντων πάνω από το κοινό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών. Είμαστε και θα παραμείνουμε απέναντι σε όποιον θελήσει να εμποδίσει την προσδοκία μας για ήπια και ολόπλευρη ανάπτυξη, για ανθρώπινο αναβαθμισμένο περιβάλλον, για ελεύθερες και ανοικτές παραλίες».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.