Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’...

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ στην υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη

Επίσκεψη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ στην υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ επισκέφθηκε την υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη και την ενημέρωσε για τη δημιουργία της Ακαδημίας Ελληνισμού, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αβερώφειο Ίδρυμα της Αλεξάνδρειας.

Στόχος της Ακαδημίας είναι να διδάσκεται και να μελετά η νεότερη γενιά, Ελλήνων και Αιγυπτίων, μέσω σεμιναριακών κύκλων, θέματα του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, καθώς και της ελληνικής γλώσσας.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την υπουργό για την ανακαίνιση της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης από το Ίδρυμα Αναστασίου Λεβέντη. Της ζήτησε – σημειωτέον ότι η υπουργός κατέχει το Πατριαρχικό Οφφίκιο της Αρχοντίσσης Θησαυροφύλακος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας- να σταθεί αρωγός στην προβολή της Βιβλιοθήκης, η οποία περιλαμβάνει 5.500 σπάνια χειρόγραφα και κώδικες.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ζήτησε, επίσης, τη μεσολάβηση της υπουργού προς την Εθνική Τράπεζα, προκειμένου να μεταφερθεί το ιστορικό αρχείο του παλαίφατου Πατριαρχείου, που φιλοξενείται στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Τράπεζας, στο Μετόχιο του Πατριαρχείου στην Αθήνα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.