Αρχική Δήμοι Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Χίου

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Χίου

Η παραχώρηση θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού σημειώνει ο Χ. Θεοχάρης

Υπεγράφη στις αρχές Αυγούστου, η σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Χίου για 40 χρόνια στην εταιρία ειδικού σκοπού Μαρίνα Χίου ΑΕ του επενδυτικού σχήματος Avlum Enterprises Company limited- Ιωάννης και Ηλίας Τέφας Ναυπηγοπλαστική – Κλεοπάτρα Μαρίνα ΑΕ και Τουριστικός Λιμένας Πρέβαζας ΑΕ ειδικού σκοπού.

Πρόκειται για την πρώτη μαρίνα που δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ προς εκμετάλλευση, όπως τονίστηκε στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στα γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και το «παρών» έδωσε εκ μέρος του ελληνικού δημοσίου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος ενώ μεταξύ των επενδυτών ήταν και ο Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος,  αφού η εταιρία Alvum Enterprises Company Limited συμφερόντων του Χιώτη επιχειρηματία συμμετέχει στο επενδυτικό σχήμα. Σε ό,τι αφορά το τίμημα της παραχώρησης, όπως τονίζεται,  διαμορφώνεται σε τουλάχιστον 6,21 εκατ. ευρώ αποτελούμενο από εφάπαξ τίμημα 600.000 ευρώ και ετήσια αμοιβή παραχώρησης πλέον ποσοστού επί των ετήσιων εσόδων της μαρίνας.

Στην παρέμβασή του ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αφού στάθηκε και στη συμβολή της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού για την υπογραφή της σημερινής παραχώρησης, υπογράμμισε ότι η παρούσα παραχώρηση της μαρίνας θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική της Χίου και την ίδια στιγμή γίνεται πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ανάπτυξη των μαρίνων και του θαλάσσιου τουρισμού κατ’ επέκταση.

Ο κ. Θεοχάρης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του υπουργείου σημείωσε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση να δοθούν κίνητρα για νηολογήσεις νέων σκαφών στην Ελλάδα, να αναπτυχθούν οι μαρίνες της χώρας προκειμένου ο τουρισμός να γίνει το αερόστατο που θα σηκώσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο βήμα στο μέτωπο των μαρίνων είναι η εκμετάλλευση των μαρίνων Πρέβεζας, Αλίμου, Μυκόνου, Σαντορίνης κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, οι προσπάθειες που θα καταβάλλει η ηγεσία του υπ. Τουρισμού θα κινούνται με γνώμονα την παροχή μιας συνολικής εμπειρίας στους επισκέπτες της Ελλάδας, τόνισε ο κ. Θεοχάρης. Κοινή συνισταμένη στις παρεμβάσεις των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, του Αρη Ξενόφου αλλά και του διευθύνοντα συμβούλου Ριχάρδου Λαμπίρη είναι το γεγονός ότι η σημερινή υπογραφή θα αναβαθμίσει την τουριστική υποδομή της Χίου προς όφελος της ελληνικής οικονομίας αλλά και των κατοίκων του νησιού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Avlum Enterprises Company limited πλειοδότησε και στον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του παλιού ξενοδοχείου «Ξενία» της Χίου, του πρώτου από τα ομώνυμα ξενοδοχεία του ΕΟΤ που μισθώνεται σύμφωνα με τον διαγωνισμό- για 50 έτη.

Ο διαγωνισμός για το ξενοδοχείου «Ξενία» της Χίου κατακυρώθηκε έναντι ετησίου μισθώματος 30.000 ευρώ, ενώ ο μισθωτής αναλαμβάνει και την επισκευή του. Τιμή εκκίνησης για τη μίσθωση ήταν τα 16.000 ευρώ.

Το «Ξενία» της Χίου ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) και ο διαγωνισμός για την μίσθωσή του διενεργήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου για την αξιοποίηση των Ξενία σε όλη την Ελλάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι σύντομα αναμένεται και η έναρξη αντίστοιχου διαγωνισμού για τα Ξενία σε Έδεσσα και Κομοτηνή.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου και έχει κάλυψη περίπου 1.572,47 τ.μ., τα οποία αναπτύσσονται σε ισόγειο και 2 ορόφους, και έκταση οικοπέδου περίπου 1.668 τ.μ. Το ακίνητο με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου, δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει μόλις 2 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Με πληροφορίες από amna.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.