Αρχική Δήμοι Η ΙΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΜΕ ΚΑΙ BLOGS ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η ΙΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΜΜΕ ΚΑΙ BLOGS ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 Σε πόλο έλξης καθιερωμένων δημοσιογράφων και bloggers αναδεικνύεται η Ίος και φέτος το καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών προβολής του Δήμου Ιητών.

Το διάστημα 5 έως 8 Ιουνίου, έγκριτη blogger επισκέφτηκε τον μαγευτικό προορισμό των Κυκλάδων για λογαριασμό του δημοφιλούς ταξιδιωτικού ιστότοπου www.thetravelbunny.com. Τα αφιερώματα του συγκεκριμένου Μέσου αφορούν κυρίως στη γαστρονομία, τις δραστηριότητες και τη φύση, ενώ προσεγγίζουν με επιτυχία 216.000 χρήστες με ποιοτικά κριτήρια ετησίως και περισσότερους από 40.000 followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest και Google+.

Την ίδια περίοδο, ο Δήμος Ιητών φιλοξένησε Βρετανίδα δημοσιογράφο του website ποικίλης ύλης www.theboutiqueadventurer.com το οποίο συγκεντρώνει υψηλή αναγνωσιμότητα στο κοινό της Μεγάλης Βρετανίας και όχι μόνο. Το περιεχόμενο του έγκυρου διαδικτυακού τόπου εστιάζει στο lifestyle, τα ταξίδια στη φύση και την περιπέτεια και την τοπική κουζίνα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον 360.000 ταξιδιωτών ετησίως με το 55% των αναγνωστών να είναι κάτοικοι της Μ. Βρετανίας και το 20% να διαμένουν στις Η.Π.Α. Ταυτόχρονα, σημαντική είναι η απήχηση στα social media με 18.000 followers στο instagram, 11.000 στο twitter και πάνω από 250.000 χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανά μήνα να επηρεάζονται συνολικά.

Οι δράσεις του Δήμου Ιητών δεν σταμάτησαν εδώ. Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου, πολύπειρη ταξιδιωτική συντάκτρια είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα γραφικά σοκάκια και τις εξωτικές παραλίες του ονειρεμένου νησιού προκείμενου να ετοιμάσει αφιέρωμα στο κορυφαίο Ιταλικό περιοδικό DOVE, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας. Το περιοδικό κυκλοφορεί κάθε μήνα σε 55.000 τεύχη, ενώ η αναγνωσιμότητα του ανέρχεται στους 410.000 αναγνώστες που ταξιδεύουν με μεγάλη συχνότητα εκτός Ιταλίας και αναζητούν επιλεγμένους προορισμούς με άποψη. Σημαντικά υψηλά είναι και τα ποσοστά του Μέσου στο διαδίκτυο, αφού συγκεντρώνει περίπου 275.000 μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

«Οι φετινές δημοσιογραφικές επισκέψεις εντάσσονται στον κύκλο των στοχευμένων δράσεων προβολής που έχει αναλάβει και υλοποιεί ο Δήμος Ιητών τα τελευταία χρόνια, διασφαλίζοντας δημοσιότητα σε κορυφαία διεθνή και εξειδικευμένα ΜΜΕ και συστήνοντας με τον τρόπο αυτό το νησί της Ίου σε εκατομμύρια ταξιδιώτες σε Ευρώπη, Αμερική και άλλες αγορές», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Ιητών κυρία Άντζελα Φάκου που ανέλαβε προσωπικά την οργάνωση της φιλοξενίας των συμμετεχόντων με την πολύτιμη συνεισφορά και στήριξη πολλών τοπικών Τουριστικών επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρόσφατες αποστολές δημοσιογράφων προέκυψαν σε συνέχεια προγραμματισμένων συναντήσεων σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού και μετά από σχεδιασμό από την εταιρία Τουριστικού Marketing Remake που υποστηρίζει συμβουλευτικά τον Δήμο Ιητών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.