Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Michael Μια ταινία του Carl Theodor Dreyer την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019...

Michael Μια ταινία του Carl Theodor Dreyer την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Michael

Μια ταινία του Carl Theodor Dreyer

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

στις 21.00

στον Κινηματογράφο  

Είσοδος Ελεύθερη

Η ταινία Michael χαρακτηρίζεται ως ένα ερωτικό πολύγωνο, που εξερευνά τις σχέσεις μεταξύ δασκάλου, μαθητή, καλλιτέχνη, μούσας, γονέων, απογόνων, φιλίας, δυσαρέσκειας, αγάπης και προδοσίας…

Γυρισμένη το 1924 από τον ιδιοφυή Δανό σκηνοθέτη Carl Theodore Dreyer, το γερμανικό δράμα Michael (Mikael) κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. τρία χρόνια αργότερα. Επανακυκλοφόρησε μεταγενέστερα ως Η Ιστορία του Τρίτου Φύλου, δημιουργώντας έναν διακριτικό υπαινιγμό στο θέμα της ομοφυλοφιλίας στην πλοκή του έργου. Ο επίσης σκηνοθέτης Benjamin Christensen πρωταγωνιστεί ως ο «Master» (Claude Zoret), ένας παγκοσμίου φήμης ζωγράφος. Ο Master δέχεται ευχάριστα τις επευφημίες των συντρόφων του, γιορτάζοντας το πορτρέτο που δημιούργησε για έναν όμορφο νέο σπουδαστή τέχνης με το όνομα Mikael (τον οποίο ερμηνεύει ο αδύνατος, 22χρονος Walter Slezak). Βασανίζεται, ωστόσο, ενδόμυχα από τα ισχυρά, παθιασμένα αισθήματά του για τον Mikael.

Η πλοκή της υπόλοιπης ταινίας εξελίσσεται με άξονα μια σημαντική ερώτηση. Ο Zoret επιδιώκει να κάνει κάτι περισσότερο από το να ζωγραφίσει, απλά, το πορτρέτο του Mikael; Υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός ή μια ερωτική έλξη μεταξύ των δυο ανδρών;

Μια σταθερά που τρέχει τον κόσμο είναι η διαφορετικότητα στα πάντα. Φύση, ζώα, πράγματα, άνθρωποι, αλήθειες. Η διαφορετικότητα αναδεικνύεται, αγαπιέται, προφυλάσσεται.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Carl Theodor Dreyer

Συγγραφή έργου: Thea von Harbow, Herman Bang, Carl Theodor Dreyer

Πρωταγωνιστούν: Benjamin Christensen, Walter Slezak, Max Auzinger, Robert Garrison, Nora Gregor

“Ευχαριστούμε θερμά την «New Star Art Cinema» και τον Βελισσάριο Κοσσυβάκη για την παραχώρηση της ταινίας”, σημειώνεται εκ μέρους του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις στα ταμεία του Ιδρύματος και τηλεφωνικά 210 3418579, Δευ. – Παρ. 11:00 – 14:00.

Πληροφορίες:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579

Facebook: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation

Twitter: @MCF_MCacoyannis

Instagram: @mcf.gr | Hashtag: #MCF

Youtube: MCacoyannisF

 

Michael

Μια ταινία του Carl Theodor Dreyer

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

στις 21.00

στον Κινηματογράφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.