Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Art rooms Doc Holiday Cafe

Art rooms Doc Holiday Cafe

Art Rooms. Για τρεις μήνες θα φιλοξενούνται στο φιλόξενο χώρο του Doc Holiday Café-Bar στο Γουδή έργα τριών καλλιτεχνών με επιμέλεια του Βασίλη Θέου.

 

Πρόκειται για τις εικαστικούς: Μαρία Αργυρακοπούλου, Βάσω Πουρίδου και Καίτη Χόρτη.

Τα έργα της Μαρίας Αργυρακοπούλου αναφέρονται στις αγωνίες, στη ρουτίνα και στη χαρά της ζωής των ανθρώπων. Επίσης στα έργα της προσπαθεί να αιχμαλωτίσει την ομορφιά των μικρών καθημερινών πραγμάτων και την μαγεία των εφήμερων, περαστικών στιγμών. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα της έχουν τον τίτλο «Στιγμές …»

Η Βάσω Πουρίδου παρουσιάζει τα έργα της με τίτλο «Τελευταίο Θρανίο». Η καλλιτέχνις σχεδιάζει πρόσωπα σα να είναι σε κύκλο. Δείχνει με το πενάκι της μορφασμούς, εκφράσεις, ψαξίματα, λάμψεις, σχεδιάζει την ύπνωση της έμπνευσης. […] Η ζωγραφική, όπως και η γραφή, είναι εικόνες που περνούν μέσα στο αίμα και φτάνουν στα δάχτυλα, γίνονται αφή. Οι λέξεις και τα σχέδια πιάνονται.

Η Καίτη Χόρτη δημιουργεί έργα μεταλλοτεχνίας από ποδήλατα. “H σύνθεση των έργων έχει βασιστεί στη μεταμόρφωση του ποδήλατου. Τα ποδήλατα αν και είναι μιας πρωτόλειας μορφής “εργαλεία”, είναι ολοκληρωμένα μηχανήματα που εμπεριέχουν την έννοια της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας. Με ένα ποδήλατο μπορείς να διασχίσεις όλο τον κόσμο, το ίδιο που μπορεί να κάνει κι ένας ερωδιός, μια μέλισσα, ένα παρυδάτιο πουλί…  Το ποδήλατο είναι ένα μηχάνημα που έχει πολλές ζωές. Δεν μπορείς να το πετάξεις όταν πλέον θα έχει παλιώσει ως μεταφορικό μέσο. Πρέπει να του δώσεις μια ευκαιρία ακόμη…”

Από την Κυριακή 12 Μαΐου μέχρι τον Αύγουστο.

Διεύθυνση: Φωκίδος 48, Γουδή, Αθήνα 115 27

Τηλέφωνο: 21 0777 9495

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.