Αρχική Βραβεία ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΚΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΣΤΟ 72ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ

Βασίλης Κεκάτος Χρυσό Φοίνικα

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει θερμά τον σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτο για τον Χρυσό Φοίνικα που κέρδισε η μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών.

Ο σκηνοθέτης είναι ο πρώτος Έλληνας που κερδίζει το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στις Κάννες και η ταινία του κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 11 ταινίες που διαγωνίσθηκαν σε σύνολο 4.240 ταινιών που κατατέθηκαν από όλο τον κόσμο.

Η ταινία του απέσπασε επίσης και το Queer Palm καλύτερης ταινίας μικρού μήκους «για την ευαίσθητη προσέγγισή του στην επιθυμία, τις συναρπαστικές ερμηνείες και την ικανότητα στη σκηνοθεσία», όπως σχολίασε η επιτροπή. Πολυβραβευμένη, εντός και εκτός Ελλάδας ήταν και η προηγούμενη ταινία του Βασίλη Κεκάτου «Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.