Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλου θα λειτουργήσουν και νέα τμήματα...

Με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλου θα λειτουργήσουν και νέα τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος
Το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί για  2η συνεχή χρονιά προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στις ειδικότητες, υπηρεσία υποδοχής, επισιτισμός, μαγειρική τέχνη, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.
 
Για την περίοδο 2019-2020, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού, Θανάση Θεοχαρόπουλου, εντάσσονται στο σχεδιασμό του υπουργείου δέκα επιπλέον τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό κλάδο, σε τέσσερις ακόμα ελληνικές πόλεις.
 
Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά τμήματα τουριστικής μετεκπαίδευσης και κατάρτισης στα Τρίκαλα (2), στο Ηράκλειο Κρήτης (4), στο Ναύπλιο (2) και στο Λουτράκι (2) με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Η οργάνωση προγραμμάτων για την μετεκπαίδευση εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων στον τουριστικό τομέα αποτελεί βασικό πυλώνα αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Ήδη στην Ελλάδα λειτουργούν από το 2018 και θα συνεχίσουν να λειτουργούν με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού εκπαιδευτικές δομές σε Αθήνα, Χίο, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Ρόδο, Κέρκυρα, Άγιο Νικόλαο, Χανιά,Πύργο, Καλαμάτα ενώ τα προγράμματα κατάρτισης παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 εκπαιδευόμενοι.
 
Συνολικά, για την χρονιά 2019-2020 θα λειτουργήσουν 40 τμήματα μετεκπαίδευσης στον τουριστικό τομέα σε 14 περιοχές της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.