Αρχική Αεροπορικά Νέα Συνεχίζεται το ταξίδι των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο...

Συνεχίζεται το ταξίδι των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Aegean Airlines

Συνεχίζεται το ταξίδι των κρασιών της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Aegean Airlines

Με ένα νέο θεματικό βίντεο για την προβολή και την ανάδειξη του οινοτουρισμού της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με άλλες παράλληλες δράσεις μάρκετινγκ,συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Aegean Airlines, που «ταξιδεύει» τους τοπικούς οίνους της Κεντρικής Μακεδονίας σε όλο τον κόσμο.

Το νέο θεματικό βίντεο προβάλλει τις οινοτουριστικές διαδρομές της Κεντρικής Μακεδονίας ανά περιφερειακή ενότητα, τους τοπικούς οίνους και το δίκτυο των επισκέψεων στα οινοποιεία της περιοχής. Το βίντεο αυτό προβάλλεται ήδη μέσα από τις οθόνες των αεροσκαφών της AegeanAirlines σε πολλές από τις διαδρομές της και θα συνεχιστεί η προβολή του όλο το έτος. Σκοπός είναι να έρθουν οι ταξιδιώτες του δικτύου της αεροπορικής εταιρίας σε μια πρώτη επαφή με την οινική παράδοση της περιοχής και να αναζητήσουν τα μοναδικά παραδοσιακά κρασιά της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.

«Η επίτευξη συνεργειών και μάλιστα με μεγάλες αεροπορικές εταιρίες, όπως η Aegean Airlines, αποτελεί για μας έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής μας για την ολοκληρωμένη προβολή των θεματικών μας τουριστικών προϊόντων, όπως ο οινοτουρισμός. Η Κεντρική Μακεδονία πλέον δεν βασίζεται μόνο στο μοντέλο «Ήλιος – Θάλασσα» για να προσελκύσει επισκέπτες, αλλά επενδύει και σε κομβικές συνεργασίες, υποστηρίζοντας τα αυθεντικά τοπικά της προϊόντα, όπως το κρασί, αλλά και τους οινοπαραγωγούς της.

Ο οινοτουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό και δυναμικό θεματικό προϊόν που απευθύνεται όχι μόνο στο ειδικό κοινό που ταξιδεύει για να γνωρίσει την οινική παράδοση ενός τόπου, αλλά και στο ευρύτερο κοινό που επισκέπτεται μια περιοχή και έρχεται σε επαφή με την τοπική γαστρονομία. Το περασμένο έτος παρουσιάσαμε μαζί με άλλες Περιφέρειες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, τους τοπικούς οίνους της Κεντρικής Μακεδονίας και το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων της περιοχής μας, προσβλέποντας στην ενιαία, ομοιόμορφη και στοχευμένη τουριστική προβολή του οινοτουρισμού. Φέτος έχουμε ήδη προγραμματίσει τον Απρίλιο του 2020 στο Παρίσι στοχευμένες Β2Β συναντήσεις οινοποιών της Κεντρικής Μακεδονίας με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες και με ΜΜΕ της Γαλλίας. Προβάλλουμε τον τοπικό οίνο και τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας, ώστε να προβάλλουμε ενιαία και θεματικά τον γαστρονομικό τουρισμό και να προάγουμε ταυτόχρονα την εξωστρέφεια της πρωτογενούς μας παραγωγής. Μέσω συνεργειών με τις άλλες Περιφέρειες και με μεγάλους παίκτες στον τομέα του τουρισμού, όπως η Aegean Airlines, στοχεύουμε οργανωμένα και προγραμματισμένα στη δημιουργία κοινών θεματικών διαδρομών και κοινών δράσεων και σε συντονισμό δράσεων που προάγουν σε διαπεριφερειακό επίπεδο τα τουριστικά μας προϊόντα», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.