Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Λος Άντζελες – Στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ξανά η Ελλάδα

Λος Άντζελες – Στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ξανά η Ελλάδα

Ύστερα από αποχή ετών, η Ελλάδα συμμετείχε και πάλι στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το Φεστιβάλ, το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός δημόσιας διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 13 Μαΐου, στον ιστορικό κινηματογράφο«Egyptian Theatre» και στο «Aero Theatre».

Με πρωτοβουλία και με τη στήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εξασφαλίστηκε η ελληνική συμμετοχή, με την ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου. Συνολικά συμμετείχαν στο Φεστιβάλ δεκατέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Κροατία και η Τσεχική Δημοκρατία.

Κεντρική θεματική του φετινού Φεστιβάλ, έκτου κατά σειρά, ήταν η ισότητα των φύλων, γι’ αυτό και η Ελλάδα επέλεξε να συμμετάσχει με την ταινία «Πολυξένη». Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συζήτηση, υπό τη μορφή πάνελ, για την ισότητα των φύλων στην κινηματογραφική βιομηχανία και ευρύτερα, στην οποία συμμετείχε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, Ευγενία Μπενιάτογλου. Η κα Μπενιάτογλου στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως προορισμού για την υλοποίηση ποικίλων οπτικοακουστικών παραγωγών – κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια και ψηφιακά παιχνίδια – δίνοντας έμφαση στην επιστροφή του 35% των επιλέξιμων δαπανών τους που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα (cash rebate) και στα φορολογικά κίνητρα που αγγίζουν το 30%.

Η ελληνική παρουσία στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Άντζελες, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουνίου 2019.

Στη φωτογραφία η ελληνική αποστολή στο 6ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Στη μέση, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Άντζελες, Ευγενία Μπενιάτογλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.