Αρχική Βραβεία Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου,...

Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου»

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  με το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το ΕΚΟΜΕ AE- Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας συνδιοργανώνουν το Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της Πόλης σου» για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης της χώρας και της Ομογένειας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών στη διάσωση ιστορικών τεκμηρίων και στην επεξεργασία και τεκμηρίωση των πηγών αυτών, η ανάδειξή τους με τη ματιά των νεότερων γενεών, η αξιοποίησή τους σε μαθητικές δημιουργίες και η διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές πλατφόρμες που θα τροφοδοτήσει η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα.

Η Τελετή Βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, στις 11.00 π.μ., στο Κέντρο Τύπου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Τα βραβεία του διαγωνισμού 2018-2019 είναι:

Κατηγορία Ταινίας Γυμνασίου

1ο βραβείο: 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, για την ταινία με τίτλο: «Το παρόν έχει παρελθόν – Το Περιστέρι στις γειτονιές του χθες»

2ο βραβείο: 6ο Γυμνάσιο Καβάλας, για την ταινία με τίτλο: «Παιδόπολη Καβάλας: παιδιά στη σκιά της Κατοχής και του Εμφυλίου»

3ο βραβείο: 1ο Γυμνάσιο Μάνδρας, για την ταινία με τίτλο: «Μνήμες Αντίστασης»

Έπαινος: Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, για την ταινία με τίτλο: «Πενήντα φορές γονιός: Σκέπη Κοριτσιού – Ματίνα Λιούλια, 1968-2013»

Κατηγορία Ταινίας Λυκείου

1ο βραβείο: Ελληνικό Λύκειο Βρυξελλών, για την ταινία με τίτλο: «Je suis Grec»

2ο βραβείο: 10ο Λύκειο Περιστερίου, για την ταινία με τίτλο: «Η δική τους πατρίδα»

3ο βραβείο: 1ο ΕΠΑΛ Άργους – 1ο Ε.Κ. Άργους για την ταινία με τίτλο: «Μια απέραντη αγάπη» και 1o ΕΠΑΛ Μυτιλήνης για την ταινία με τίτλο: «Μια αγκαλιά, μια ιστορία» (εξ ημισείας)

Έπαινος: Πρότυπο ΓΕ.Λ. Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης για την ταινία με τίτλο: «Από τη Σμύρνη στη Νέα Σμύρνη: κτίρια-σταθμοί της πνευματικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής παράδοσης»

Βραβείο Ψηφιακής Δημιουργίας

8ο ΓΕΛ Βόλου για την ψηφιακή δημιουργία με τίτλο «Η ιστορία των κατοίκων της Ν. Δημητριάδας του Βόλου»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.