Αρχική General Επιστολή ΣΕΤΕ σε ΥΠΟΙΚ που αφορά στην εξαγγελία για τη μείωση συντελεστών...

Επιστολή ΣΕΤΕ σε ΥΠΟΙΚ που αφορά στην εξαγγελία για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και κοινοποίηση στους Υπουργούς Επικρατείας, Τουρισμού και Υπφυπουργό παρά τω Προθυπουργώ, ο ΣΕΤΕ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ.

Στην ίδια επιστολή ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισημαίνει την απουσία πρόβλεψης για μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το “κομβικό” όπως τονίζει, ζήτημα των μεταφορών, και ζητά την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, διότι όπως συγκεκριμένα αναφέρει “Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική”.

Δείτε παρακάτω την επιστολή 

Προς τον

Κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

Υπουργό Οικονομικών 

Κοινοποίηση

Κύριο Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας

Κύριο Θανάση Θεοχαρόπουλο, Υπουργό Τουρισμού

Κύριο Δημήτρη Λιάκο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

 

Θέμα: Εξαγγελία για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ   

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Η ανακοίνωση για τη μείωση συντελεστών ΦΠΑ σε εστίαση και ενέργεια (άμεσα) και στη διαμονή (από 01.01.20), είναι εξέλιξη σε σωστή βάση και κατεύθυνση. Άλλωστε, πρόκειται για μέτρα με γνωστές θετικές επιδράσεις στον τουριστικό τομέα, που έχουν λειτουργήσει αποτελεσματικά και στο παρελθόν. 

Θα πρέπει όμως να τονιστεί ότι στην εξαγγελθείσα δέσμη μέτρων απουσιάζει πρόβλεψη για το κομβικό ζήτημα των μεταφορών, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος συντελεστής ΦΠΑ αυξήθηκε, από το 2015, από 13% σε 24%.     

Υπενθυμίζεται ότι η υπερφορολόγηση στον κλάδο των μεταφορών επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά έχει και ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις, λόγω της νησιωτικότητας της χώρας. 

Οποιαδήποτε κίνηση αποκλιμάκωσης φορολογικών συντελεστών οφείλει να υπηρετεί μια συνολική στρατηγική και στο πλαίσιο αυτό ζητούμε την ένταξη σχετικής ρύθμισης στο άμεσο πακέτο παροχών, που χθες εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. 

Με εκτίμηση,  

Γιάννης Ρέτσος 

Πρόεδρος ΔΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.