Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα οι οφειλές των πολιτών σε...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Την περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα οι οφειλές των πολιτών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία αυξήθηκαν στα 140 δις ευρώ»

«Αποσπασματική η ρύθμιση για τις 120 δόσεις, αφήνει πολλούς εκτός»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις που κατέθεσε η κυβέρνηση:

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέλαβε τον Ιανουάριο του 2015 οφειλές πολιτών προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ύψους 85 δις ευρώ.

Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά, η κυβέρνηση Τσίπρα εκτόξευσε τις οφειλές αυτές στα 140 δις ευρώ. Πάνω από 4 εκατομμύρια Έλληνες έχουν οφειλές στην Εφορία και 1.550.000 Έλληνες έχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία.

Προφανώς και το μέτρο των 120 δόσεων ήταν επιβεβλημένο, με τη διαφορά, όμως, ότι η ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι αποσπασματική, αφήνει πολλούς εκτός ρύθμισης και δεν συνιστά λύση στο πρόβλημα αφού:

1ον: Δεν δίνεται η δυνατότητα μιας συνολικής ρύθμισης που να περιλαμβάνει και τα κόκκινα δάνεια, εκτός από τις οφειλές προς την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

2ον: Συνδέεται ο αριθμός και το ποσό των δόσεων με εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που λειτουργεί ως κόφτης. Το πιο σωστό ήταν να εντάσσονται στις 120 δόσεις όλοι όσοι έχουν οφειλές έως 20.000 ευρώ.

3ον: Προβλέπεται πολύ μικρός αριθμός δόσεων για τις επιχειρήσεις. Ουσιαστικά οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα τεθούν εκτός ρύθμισης.

4ον: Δεν προβλέπεται μεγαλύτερος αριθμός δόσεων και μικρότερο ύψος δόσης για τους πολύτεκνους που έχουν πάνω από τρία παιδιά.

5ον: Η προθεσμία των 45 ημερών είναι πολύ μικρό διάστημα για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι οφειλέτες. Ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να λειτουργήσει η σχετική εφαρμογή.

6ον: Για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει πρώτα και οφειλές που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2019, διαφορετικά δεν θα μπορεί να μπει στη ρύθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.