Αρχική Αρχαιολογία ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ HONG KONG ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ HONG KONG ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ HONG KONG ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Ενδιαφέρον για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων τουριστών από το Hong Kong στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος

Το διεθνές ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η Λέσβος και το Απολιθωμένου Δάσος για την επίσκεψη οργανωμένων ομάδων τουριστών από Γεωπάρκα από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα από την Κίνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της δυνατότητας επίσκεψης στη Λέσβο οργανωμένων ομάδων τουριστών από το Hong Kong, επταμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον κ. Arthur Tsang, από το Γεωπάρκο Hong Kong UNESCO Global Geopark πραγματοποίησε 3μερη επίσκεψη στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Λέσβο επισκέφτηκαν την Πέτρα, το Μόλυβο, την Εφταλού, το Μανταμάδο, τη Μυτιλήνη και την προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μεταξύ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους και του Γεωπάρκου Λέσβου με το Γεωπάρκο Hong Kong και εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών, προβολής στο εξωτερικό και προσέλκυσης επισκεπτών.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό γεωλογικό και φυσικό περιβάλλον της Λέσβου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητες επίσκεψης και τις δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού που υλοποιούνται στη Λέσβο και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες επισκεπτών από το Hong Kong.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Hong Kong επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου όπου συναντήθηκαν με τον Καθ. Νίκο Ζούρο και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δυνατότητες επίσκεψης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους, το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης και γενικότερα για τις εμπειρίες που μπορούν να βιώσουν οι επισκέπτες στη Λέσβο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφτηκαν αρχικά το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους και περιηγήθηκαν στις σημαντικότερες απολιθωματοφόρες θέσεις, γνώρισαν τα ευρήματα των ανασκαφών που αποκαλύπτουν ένα μοναδικό στο είδος του απολιθωμένο δασικό οικοσύστημα με πάνω από 50 είδη φυτών και αρκετά είδη ζώων καθώς και τις καινοτόμες δράσεις συντήρησης που υλοποιούνται από το Μουσείο.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου περιηγήθηκαν στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του και ενημερώθηκαν για τον τρόπο δημιουργίας του Απολιθωμένου Δάσους, το οποίο αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό μνημείο με παγκόσμια ακτινοβολία, τα ευρήματα των ανασκαφών καθώς και τις καινοτόμες δράσεις του Μουσείου στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ειδική αναφορά έγινε για τα νέα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί κατά μήκος των εργασιών του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου και τον τρόπο ανάδειξής τους.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους, τα μέλη της αντιπροσωπείας από το Γεωπάρκο Hong Kong δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το εξαιρετικό υψηλό επίπεδο στους τομείς της διαχείρισης, ανάδειξης και προστασίας του Απολιθωμένου Δάσους και τις ποικίλες δυνατότητες επίσκεψης αλλά και τις δυνατότητες επίσκεψης στα Μουσεία της Λέσβου και τις συμμετοχής σε δραστηριότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Επίσης, δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν ενεργά τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο Γεωπάρκα της Λέσβου και του Hong Kong και ανέφεραν ότι προγραμματίζουν νέα επίσκεψη συνεργασίας στη Λέσβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.