Αρχική FedHATTA FedHATTA: Ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες της ASTA –...

FedHATTA: Ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες της ASTA – Και νέα επίσκεψη στη χώρα μας το Νοέμβριο

FedHATTA: Ενθουσιασμένοι από την Ελλάδα οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες της ASTA – Και νέα επίσκεψη στη χώρα μας το Νοέμβριο

Με διθυραμβικά σχόλια για τη Ρόδο, την Αθήνα και τη Σαντορίνη, από την αποστολή Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα b2b συναντήσεων και fam trip που περιελάμβανε το Asta International Showcase, το οποίο οργάνωσε η American Society of Travel Agents, ASTA, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το υπουργείο Τουρισμού και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στις 12-16 Μαΐου στη Ρόδο, για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ελληνικό προορισμό, μετά το συνέδριο ASTA ADE στην Αθήνα (Απρίλιος 2018).

Κατά την τελευταία ημέρα του προγράμματος του Asta International Showcase, Τετάρτη, 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, ελληνικών τουριστικών γραφείων και ελληνικών ξενοδοχείων, στις οποίες διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας.

«Η ανταλλαγή απόψεων συνεργασίας ήταν καθολική και αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες είναι εκείνες που χρειάζεται το νησί για να πετύχει περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη και να προσεγγίσει τις μεγάλες αγορές», τόνισε ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, σχολιάζοντας την απόδοση των b2b συναντήσεων.

Ακολούθησε ξενάγηση με κοκτέιλ στο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia στο λιμάνι της Ρόδου κατά την οποία οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για την ελληνική κρουαζιέρα, ενώ το βράδυ μετείχαν σε λαμπερό αποχαιρετιστήριο δείπνο που οργάνωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Rodos Palace Hotel στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες αποχώρησαν από το νησί κατενθουσιασμένοι από τη φιλοξενία και τον προορισμό, με διάθεση να τον προωθήσουν στην αμερικανική ταξιδιωτική αγορά.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Asta International Showcase, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν επίσης τη Σαντορίνη και την Αθήνα και να κάνουν κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου, γνωρίζοντας από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ASTA DESTINATION EXPO 2019 που έχει προγραμματιστεί για το Νοέμβριο στο Ισραήλ, αμερικανικά τουριστικά γραφεία θα ταξιδέψουν πριν και μετά από αυτό στην Ελλάδα και την Κύπρο, χάρη στις συστηματικές ενέργειες της FedHATTA για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από τον φορέα EMTΤAAS.

O κ. Τσιλίδης δήλωσε: «Οι τουριστικές ροές των Αμερικανών είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, και σε αυτή τη γραμμή συντονιζόμαστε μαζί με διεθνείς φορείς τουρισμού, στον κλάδο των τουριστικών γραφείων, διεκδικώντας το μεγάλο όραμα για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου μέσω του EMTAAS. Ένα ακόμη βήμα στην αμερικανική αγορά ολοκληρώθηκε, όμως οι προσπάθειές μας να ενισχυθούν περαιτέρω οι αφίξεις Αμερικανών στη χώρα μας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό».

Ο αντιπρόεδρος της Asta, κ. Robert Duglin, ευχαρίστησε, από την πλευρά του, την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Μαριέτα Παπαβασιλείου, για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση του Asta International Showcase και διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες θα προωθήσουν τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα στην αγορά των ΗΠΑ.

Το ραντεβού της FedHATTA και της ASTA ανανεώνεται για τα προγραμματισμένα Roadshow που προγραμματίζονται σε συνεργασία με την NORTH EVENTS, για το 2019 σε πολιτείες της Αμερικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.