Αρχική FedHATTA FedHATTA: Στη ετήσια γενική συνέλευση των τουριστικών γραφείων Νομού Ρεθύμνης ο κ....

FedHATTA: Στη ετήσια γενική συνέλευση των τουριστικών γραφείων Νομού Ρεθύμνης ο κ. Λ. Τσιλίδης

FedHATTA Στη ετήσια γενική συνέλευση των τουριστικών γραφείων Νομού Ρεθύμνης ο κ. Λ. Τσιλίδης

Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, κ. Λύσανδρου Τσιλίδη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων νομού Ρεθύμνης, μέλους της Ομοσπονδίας, στις 20 Μαρτίου του 2019, στο ξενοδοχείο Brascos.

Ο κ. Τσιλίδης ενημέρωσε τα τουριστικά γραφεία-μέλη του συνδέσμου για σημαντικά θέματα του κλάδου και ευρύτερα του ελληνικού τουρισμού, επίσης τα τουριστικά γραφεία ενημερώθηκαν για τη νέα τουριστική νομοθεσία και έδωσε απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο πρόεδρος της FedHATTA είχε ακόμη την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών του συνδέσμου που αφορούν φλέγοντα ζητήματα όπως τα μινι βαν, τους συνοδούς, το νέο νομικό πλαίσιο και εργασιακά θέματα, ενώ διαπίστωσε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τουριστικά γραφεία του Ρεθύμνου.

Κατά τη γενική συνέλευση συζητήθηκε η εξέλιξη των τουριστικών κρατήσεων για τη σεζόν του 2019 και διατυπώθηκαν εκτιμήσεις για τη χρονιά. Όπως επισήμανε ο κ. Τσιλίδης, το πρόσημο της νέας χρονιάς αναμένεται να είναι θετικό δεδομένου του αυξημένου αριθμού διεθνών αεροπορικών συνδέσεων με την Ελλάδα.

O πρόεδρος της FedHATTA δήλωσε: «Η Κρήτη κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού εκτός υψηλής σεζόν, προσελκύοντας, με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία χρόνια επισκέπτες και κατά τους χειμερινούς μήνες, χάρη στα δυνατά ‘χαρτιά’ που διαθέτει σε επίπεδο φιλοξενίας, γαστρονομίας, κλιματικών συνθηκών αλλά και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι σύντομα θα αναπτυχθούν και νέες αγορές χειμερινού τουρισμού προς όφελος της Κρήτης, και ιδιαίτερα ο τουρισμός τρίτης ηλικίας».

Στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης τέθηκαν ακόμα οι επιπτώσεις της πρόσφατης κακοκαιρίας στην ομαλή και έγκαιρη εκτέλεση των εκδρομών μετά την καταστροφή υποδομών από τις πρόσφατες θεομηνίες στην Δυτική Κρήτη, ενώ παρουσιάσθηκε και ο οικονομικός απολογισμός για το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.