Αρχική Αρχαιολογία Ο Δήμος Μυκόνου στηρίζει το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

Ο Δήμος Μυκόνου στηρίζει το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων

Ο Δήμος Μυκόνου δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού μας στηρίζει έμπρακτα το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Με έμφαση την ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού καθώς και τη συμβολή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου Μυκόνου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με απόφασή του τη στήριξη ενός σημαντικού ερευνητικού έργου της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στη Μύκονο αναλαμβάνοντας τη δαπάνη της μετάβασης και της φιλοξενίας 10μελούς κλιμακίου επιστημόνων.

Το ερευνητικό έργο που θα υλοποιηθεί εντός του Απριλίου αφορά την παράκτια γεωαρχαιολογική ωκεανογραφική έρευνα σε συγκεκριμένα σημεία της Μυκόνου. Στόχοι της έρευνας αυτής αποτελούν η τεκμηρίωση και η μελέτη της παλαιοακτής της Μυκόνου, η λεπτομερής βαθυμετρική αποτύπωση του πυθμένα, η σχεδιαστική τεκμηρίωση και η προσπάθεια εκτίμησης των αλλαγών στη στάθμη της θάλασσας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στον εντοπισμό αρχαιολογικών καταλοίπων ενδεχομένως στο κόλπο της Φτελιάς και στον Καλαφάτη-Διβούνια, αλλά παράλληλα θα δώσουν στο Δήμο Μυκόνου τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα για την Στρατηγική Πρόβλεψη και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της παράκτιας Ζώνης των ακτών του νησιού από την μελλοντική άνοδο της θαλάσσιας στάθμης λόγω των κλιματικών αλλαγών.

Η αρχαιολογική τεκμηρίωση των περιοχών έρευνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο κ. Δέσποινα Κουτσούμπα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε σχετικά πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει εμπράκτως το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων καθώς έχει ως προτεραιότητα τον πολιτισμό και τη διάνθισή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.