Αρχική Αεροπορικά Νέα Το αεροσκάφος με το τελευταίο επετειακό σχέδιο της British Airways προσγειώθηκε στο...

Το αεροσκάφος με το τελευταίο επετειακό σχέδιο της British Airways προσγειώθηκε στο Heathrow, καθώς συνεχίζονται οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια της εταιρίας

Το αεροσκάφος με το τελευταίο επετειακό σχέδιο της British Airways προσγειώθηκε στο Heathrow, καθώς συνεχίζονται οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια της εταιρίας
  • Ένα Boeing 747 με το σχεδιασμό της Negus προσγειώθηκε στο Heathrow τέλη Μαρτίου
  • Πρόκειται για το τέταρτο αεροσκάφος της British Airways με επετειακή σχεδίαση που είναι διαθέσιμο για πτήσεις
  • Έχουν προηγηθεί οι σχεδιασμοί της British Overseas Airways Corporation (BOAC) σε ένα Boeing 747, το σχέδιο της British European Airways (ΒΕΑ) σε ένα Airbus 319, καθώς και ένα Boeing 747 με τα σχέδια της Landor, τα οποία ήδη πραγματοποιούν πτήσεις.
  • Το αεροσκάφος σχεδιάζεται και βάφεται στα πλαίσια των εορτασμών για τα 100 χρόνια της British Airways

Το τέταρτο και τελευταίο αεροσκάφος της British Airways με επετειακό σχεδιασμό προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Heathrow το πρωί της 21ης Μαρτίου. Το Boeing 747 φέρει τον σχεδιασμό της εταιρείας Negus, η οποία επιμελούνταν τα σχέδια του στόλου της British Airways την περίοδο 1974 – 1980.

Η άφιξη του αεροσκάφους ολοκληρώνει μια σειρά εβδομάδων γεμάτες νοσταλγία για την αεροπορική κοινότητα. Οι λάτρεις της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο, έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα Boeing 747 να στολίζεται με τα χρώματα της British Overseas Airways Corporation (BOAC), ένα Airbus 319 με τα σχέδια της British European Airways (BEA) και ένα Boeing 747 με τον σχεδιασμό της Landor. Το σύνολο αυτών των αεροσκαφών, έχει πετάξει σε πάνω από 30 προορισμούς στη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική.

Αυτή η αποκλειστική σειρά σχεδίων έχει εισαχθεί για να σηματοδοτήσει τα 100 χρόνια της British Airways, καθώς η αεροπορική εταιρεία γιορτάζει το παρελθόν της, ενώ στρέφει το βλέμμα στο μέλλον. Παράλληλα με τους επετειακούς σχεδιασμούς, όλα τα νέα αεροσκάφη που εισέρχονται στο στόλο, συμπεριλαμβανομένου του A350, θα συνεχίσουν να περιλαμβάνουν το σημερινό σχέδιο της Chatham Dockyard.

Το Boeing 747 – 400 με το σχεδιασμό της Negus και αριθμό νηολογίου G – CIVB, εισήλθε στις αρχές Μαρτίου στην αποβάθρα βαφής της IAC στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου. Εκεί βάφτηκε στα χρώματα της πρώτης έκδοσης του σχεδιασμού της Negus, που στόλιζε το στόλο της British Airways την περίοδο 1974 – 1980, αμέσως μετά τη συγχώνευση της BOAC με τη BEA, η οποία και οδήγησε στο σχηματισμό της αεροπορικής εταιρείας με τη σημερινή μορφή της. Αργότερα, το αεροσκάφος οδηγήθηκε στο Cape Town για να πραγματοποιήσει την πρώτη του εμπορική πτήση με αυτά τα ρετρό σχέδια.

Ο Alex Cruz, Πρόεδρος και CEO της British Airways, δήλωσε: «Η επανεισαγωγή τεσσάρων επετειακών σχεδίων στο στόλο μας ήταν μια εξαιρετικά νοσταλγική στιγμή για εμάς και τους πελάτες μας και είμαστε εντυπωσιασμένοι από το πόσο δημοφιλή αποδείχτηκαν. Κατά τη συμπλήρωση των 100 χρόνων μας, είναι σημαντικό και ότι γιορτάζουμε το παρελθόν μας αλλά και ότι σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε μεγάλα σχέδια στο μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένος με το τί άλλο έχει να μας προσφέρει αυτός ο χρόνος».

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο σχεδιασμός της Negus, ήταν το πρώτο σχέδιο από το 1939, το οποίο έφερε την επιγραφή «British Airways», την περίοδο όπου η αρχική British Airways Limited συγχωνεύθηκε με την Imperial Airways για να σχηματίσουν τη BOAC. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι η σημαία της Ένωσης δεν είναι παρούσα στο πλαϊνό μέρος του αεροσκάφους, καθώς, όπως και στο τελικό σχέδιο της BEA, η σημαία άρχισε να εμφανίζεται πλήρως στην ουρά του αεροσκάφους.

Με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων της, η British Airways πραγματοποιεί μια σειρά από δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Η αεροπορική εταιρεία, φιλοξενεί το BA 2119 – ένα πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει τη συζήτηση για το μέλλον των αερομεταφορών ενώ θα εξερευνήσει την προοπτική της αειφορίας στα καύσιμα των αεροπλάνων, τις σταδιοδρομίες στον κλάδο των αερομεταφορών του μέλλοντος και την εμπειρία του πελάτη στο μέλλον.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεργαστεί με μια σειρά εμπειρογνωμόνων συνεργατών, για να επιλέξει τους 100 σημαντικότερους σύγχρονους Βρετανούς για τη BA. Οι άνθρωποι αυτοί, που βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, διαμορφώνουν σήμερα τη σύγχρονη Βρετανία. Τέλος, το εορταστικό έτος δεν θα ήταν πλήρες χωρίς τη δημιουργία κάποιων ξεχωριστών στιγμών για τους πελάτες μας – τόσο εντός όσο και εκτός αεροσκάφους.

Ο εορτασμός των 100 χρόνων της εταιρείας, πραγματοποιείται παράλληλα με την τρέχουσα πενταετή επένδυση για τους πελάτες, αξίας £ 6.5δις. Σε αυτή περιλαμβάνεται, η εγκατάσταση εξαιρετικής ποιότητας WiFi και υποδοχής ρεύματος σε κάθε κάθισμα, η τοποθέτηση καινούριας εσωτερικής διακόσμησης σε 128 αεροσκάφοι μακρινών αποστάσεων καθώς και η παράδοση 72 νέων αεροσκαφών. Επίσης, η αεροπορική εταιρεία αποκάλυψε την πολυαναμενόμενη νέα business class θέση της με ονομασία Club Suite μέσα στο Μάρτιο ενώ επιβεβαίωσε ότι θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα περιλαμβάνεται στο πρώτο από τα αεροσκάφη της τύπου Α350.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.