Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Art in the heart of Athens @ Grecotel Pallas Athena

Art in the heart of Athens @ Grecotel Pallas Athena

Στο πλαίσιο της εικαστικής σειράς Art in the heart of Athens στο Grecotel Pallas Athena εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση ζωγραφικής Dream Stories του Ευγνώμονα Διαλετή.

Ο ζωγράφος μας ταξιδεύει μέσα από τις ελαιογραφίες του στις ομορφιές της Ελλάδας, σε ειδυλλιακά τοπία της Ηπείρου, της Ύδρας, της Σαντορίνης και της Κεφαλλονιάς που αποδίδονται περίτεχνα, ενώ η έκφρασή τους ανανεώνεται διαρκώς μέσα από τις διαφορετικές εποχές. Τα ήρεμα θέματα με την ιμπρεσιονιστική τους απόδοση αποπνέουν εσωτερικότητα απαλλαγμένα από ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, η δε έμφαση στη ζεστή χρωματική παλέτα υποβάλλει το ονειρικό και ατμοσφαιρικό στις ζωγραφικές επιφάνειες, προσδίδοντας λυρικό τόνο. Περιδιαβαίνοντας την έκθεση ο θεατής θα νιώσει μια γλυκιά νοσταλγική θύμηση, μια σύνδεση με τους πίνακες ζωγραφικής αναπολώντας δικές του αναμνήσεις, εικόνες, στιγμές, ταξίδια.

Ο Ευγνώμων Διαλετής σπούδασε με υποτροφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Γιώργο Μαυροϊδή και Γιάννη Μόραλη. Στα έργα του, κυρίως ελαιογραφίες, κυριαρχούν τοπία από την Ελλάδα, που αποδίδονται περίτεχνα και ιμπρεσιονιστικά με έμφαση στο χρωματικό πλούτο. Σημαντικός καλλιτέχνης με πληθώρα εκθέσεων και έργα του να κοσμούν ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Colours of Greece”, αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής του Ευγνώμονα Διαλετή
Έως 30.4.2019, 08.00 – 22.00 καθημερινά, α’ όροφος, είσοδος ελεύθερη

GRECOTEL PALLAS ATHENA

Pallas Athena Restaurant

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.