Αρχική Αεροπορικά Νέα Πασχαλινά έθιμα από τη Νότια Κυνουρία… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Πασχαλινά έθιμα από τη Νότια Κυνουρία… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Πασχαλινά έθιμα από τη Νότια Κυνουρία… στο αεροδρόμιο της Αθήνας!

Μουσική, παράδοση, γεύσεις και άρωμα Ελλάδας στο πρόγραμμα “Fly me to the Moon – Sounds Greek to me” – Παρασκευή, 19 Απριλίου – Η Νότια Κυνουρία

Το αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζει να «ταξιδεύει» τους επισκέπτες του σε ξεχωριστούς προορισμούς της χώρας μας! 

Έβδομος προορισμός: Η Νότια Κυνουρία

Νότια Κυνουρία είναι ο έβδομος προορισμός του προγράμματος Fly me to the Moon – Sounds Greek to Me!  Η πολιτιστική παράδοση της Τσακωνιάς με τον αργαλειό, την τσακώνικη μελιτζάνα και το φαντασμαγορικό πασχαλινό έθιμο από το Λεωνίδιο με τα αερόστατα – φαναράκια στον ουρανό, συστήνονται στους ταξιδιώτες και τους επισκέπτες του αεροδρομίου, την Παρασκευή 19 Απριλίου.

Η Τσακωνιά, με την ιδιαίτερη διάλεκτο που έχει ρίζες στην αρχαία δωρική, και το δαιδαλώδη χορό της που αναπαριστά λαβύρινθο, συμμετέχει στο πρόγραμμα  Fly me to the Moon, φέρνοντας το δικό της ξεχωριστό ρυθμό στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Επιβάτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην υφαντική τέχνη του αργαλειού αλλά και να απολαύσουν τοπικά εδέσματα.

Ακόμη, οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου, μπαίνοντας στο πνεύμα των ημερών του Πάσχα, θα δημιουργήσουν αυτοσχέδια αερόστατα – φαναράκια, αναβιώνοντας το φαντασμαγορικό έθιμο από το γραφικό Λεωνίδιο, την όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, που προσφέρει το βράδυ της Ανάστασης ένα θέαμα ήχου και φωτός, με το ξεχωριστό χρώμα που δίνει το πέταγμα των αερόστατων στο νυχτερινό ουρανό.

Sounds Greek to me στο Αεροδρόμιο της Αθήνας

Έβδομος προορισμός: Γνωριμία με τη Νότια Κυνουρία

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Επίπεδο Αναχωρήσεων – Είσοδος 3 – Περιοχή Ελεύθερης Πρόσβασης

Ώρα: 12:00 – 16:00

Ξεδιπλώνοντας το φυσικό κάλλος, την πολιτισμική ταυτότητα, τη γαστρονομία, τα ήθη και τα έθιμα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά και τη σύγχρονη εικόνα κάθε  περιοχής, το “Fly me to the Moon 6 – Sounds Greek to me” στο αεροδρόμιο θα συνεχίσει να προσφέρει γεύση από την Ελλάδα, προσφέροντας στους ταξιδιώτες ανάλογες «ξεναγήσεις», μαζί με τους τοπικούς εκπροσώπους, τις παραδόσεις και τους ανθρώπους των τιμώμενων περιοχών της χώρας μας.

Το πρόγραμμα:

  • Ιούλιος 2018 – Στερεά Ελλάδα
  • Σεπτέμβριος 2018 – Χανιά
  • Νοέμβριος 2018 – Ήπειρος
  • Δεκέμβριος 2018 – Βόρεια Ελλάδα – Κοζάνη
  • Μάρτιος 2019 – Σκύρος
  • Μάρτιος 2019 – Ν. Αιγαίο
  • Απρίλιος 2019 – Ν. Κυνουρία

To «Fly me to the Moon» είναι μια συνεργασία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture, που πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες στα www.aia.gr καιwww.elculture.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.