Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ...

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Με αφορμή άρθρο σχετικά με τη θητεία του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών,  που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα  «ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στις 17-3-2019, το Υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνει τα παρακάτω:

Ο θεσμικός ρόλος του καλλιτεχνικού διευθυντή και του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών, όπως συμβαίνει και σε κάθε άλλο εποπτευόμενο πολιτιστικό οργανισμό, προσδιορίζονται από τον ιδρυτικό τους νόμο. Το υπουργείο και ο υπουργός έχουν το ρόλο της εποπτείας. Αυτό όφειλε να κάνει η υπουργός κα Μυρσίνη Ζορμπά και αυτό έκανε, δεδομένου ότι κάθε άλλη παρέμβαση στις σχέσεις ΔΣ και διευθυντή θα παραβίαζε την αυτονομία του νομικού προσώπου. Η συνεργασία με όλους και η προσπάθεια άμβλυνσης των κατά καιρούς αντιθέσεων που προκύπτουν δεν αποτελεί συμφωνία προς τη μία ή την άλλη πλευρά αλλά κανόνα ισόρροπης ομαλής λειτουργίας του οργανισμού.

Η θητεία του κ Β. Θεοδωρόπουλου παρατάθηκε για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσει τον προγραμματισμό του, όπως ο ίδιος ζήτησε και όπως ήταν εύλογο, δεδομένου  άλλωστε ότι όπως  είχε δημοσίως δηλώσει  δεν επιθυμούσε περαιτέρω ανανέωση της θητείας του. Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν κατανοούμε τον τίτλο περί «μη τήρησης της συμφωνίας» και τις σχετικές αναφορές του άρθρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.