Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών από τα αποκτήματα του Γαβρίλου Μιχάλη

Έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών από τα αποκτήματα του Γαβρίλου Μιχάλη

Η ΚΟΙΝΣΕΠ A+A teleia KALAMATA και η ΚΟΙΝΣΕΠ ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια μοναδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στον “Α49”, τον νέο χώρο τέχνης που δημιούργησε και λειτουργεί η A+Ateleia KALAMATA στο ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας επί της οδού Αναγνωσταρά 49. Η έκθεση περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών από τα αποκτήματα του Γαβρίλου Μιχάλη και θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στις 20:30.

Με τη δεύτερη μόλις δράση της στον τομέα των εκθέσεων, η νεοσυσταθείσα ΚΟΙΝΣΕΠ A+A teleia KALAMATA φέρνει δυναμικά την τέχνη στην πόλη, παρουσιάζοντας ένα απάνθισμα έργων από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς. Τα ονόματα μιλούν από μόνα τους: Αλέξης Ακριθάκης, Γιάννης Γαΐτης, Γιώργος Λάππας, Δημήτρης Αληθεινός, Αχιλλέας Απέργης, Ειρήνη Απέργη, Κώστας Βαρώτσος, Χαράλαμπος Δερμάτης, Στεφανία Ζουρούδη, Κυριάκος Μορταράκος, Γιάννης Μπουτέας, Ζάφος Ζαγοράκης, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Pavlos, Βασιλική Πιστικού, Βαγγέλης Πολύζος, Γιάννης Σκαλτσάς, Κώστας Τσόκλης, Παντελής Χανδρής, ´Ερση Χατζηαργυρου και  Γιάννης Ψυχοπαίδης. Διαλεγμένα με την έμπειρη ματιά και συγκεντρωμένα με τη βαθιά αγάπη του Γαβρίλου Μιχάλη, ο οποίος χρόνια τώρα διακονεί με γνώση και μεράκι τον χώρο της τέχνης, τα μοναδικά αυτά έργα έρχονται να λαμπρύνουν τον “Α49” και να τον μετατρέψουν σε μια μικρή κιβωτό υψηλής τέχνης στην καρδιά της Καλαμάτας.

Τόσο η A+A teleia KALAMATA όσο και η ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ είναι συνεταιριστικά σχήματα, φορείς που ιδρύθηκαν από ομάδες ανθρώπων με αγάπη και όραμα για τον πολιτισμό και για τον τόπο τους. Η συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το εύρος των δράσεων που τέτοιοι φορείς μπορούν να προσφέρουν και τη δυναμική των μεταξύ τους συνεργειών. Η A+A teleiaKALAMATA από την πρώτη στιγμή δεσμεύτηκε προς το κοινό της πόλης –και όχι μόνο– να επιδιώξει συνέργειες με φορείς από όλο το φάσμα του πολιτιστικού γίγνεσθαι. Και το πράττει με συνέπεια και καμάρι.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30

Χώρος: Α49, Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα

Πληροφορίες: τηλ. 27210 24456, 697 4406 330

www.aateleia-kalamata.gr

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.