Αρχική General Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Γενική Συνέλευση της Ένωσης...

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών του Δικτύου AREPO

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 η γενική συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών του Δικτύου AREPO, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace(αίθουσα «ΖΕΥΣ», έβδομος όροφος) και οι εργασίες της θα αρχίσουν στις 10 το πρωί.

Στο Δίκτυο AREPOσυμμετέχουν οι 35 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που παράγουν Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που εντάχθηκε πέρσι, στο πλαίσιο της προσπάθειας της διοίκησης της Περιφέρειας για προστασία, αλλά και προώθηση των πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων-σημαία της μακεδονικής γης, για προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, για την προβολή και προώθηση της «Μακεδονικής Κουζίνας», για την εξωστρέφεια του αγροδιατροφικού τομέα και για τη σύνδεσή του με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Στόχος του AREPOείναι η καλύτερη προστασία των ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντων, αλλά και των εγγυημένων ιδιότυπων προϊόντων (ΕΠΙΠ) στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και η προώθηση, η προάσπιση και η προστασία τόσο των καταναλωτών όσο και των παραγωγών των ευρωπαϊκών περιοχών οι οποίοι εμπλέκονται στην παραγωγή των προϊόντων προέλευσης.

Το Δίκτυο βασίζεται στην παρουσία αντιπροσώπων από 35 Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 480 ενώσεις παραγωγών των Περιφερειών, καλύπτοντας έτσι πάνω από το 50% των παραγόμενων προϊόντων προέλευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στο Δίκτυο AREPO είναι:

-Ανάπτυξη ουσιαστικής εξωστρέφειας και κυρίως αποτελεσματικής δικτύωσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα προώθησης, προάσπισης και προστασίας των Γεωγραφικών Ενδείξεων.

-Ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση σε πρωτογενές επίπεδο τόσο εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου όσο και για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά.

-Παρουσίαση των θέσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υποστήριξη τους μέσω των προτάσεων του δικτύου AREPO στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

-Ενεργή συμμετοχή στην προπαρασκευή προτάσεων, μέσω των τεχνικών συναντήσεων, που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΓΕ) και την πολιτική της Ε.Ε. στον τομέα ποιότητας.

-Δικτύωση με Περιφέρειες με κοινά προβλήματα.

-Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασίες σε περιφερειακό επίπεδο πάνω στην προώθηση και προστασία των προϊόντων με Γεωγραφικές Ενδείξεις.

-Συμμετοχή σε δράσεις προώθησης (Γευσιγνωσίες, Εκθέσεις, κ.ά.) της Ένωσης.

-Ενεργοποίηση και πρόσκληση μελών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πάνω σε θέματα προάσπισης των θέσεων του δικτύου.

-Ενημέρωση για πηγές και τρόπους χρηματοδότηση δράσεων προώθησης και προβολής.


Γενική Συνέλευση της ‘Ενωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ AREPO ΓΙΑ το 2019

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019


Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 16:30 στο Mediterranean Palace, στη Θεσσαλονίκη
, Αίθουσα “Δίας” στον 7ο όροφο.

Καλωσόρισμα από εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 10:00

Καταστατικό μέρος: 10:15 – 11:30

 • Παρουσίαση της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης
 • Έκθεση του Προέδρου
 • Παρουσίαση των δημοσιονομικών λογαριασμών για το 2018 και προσωρινού προϋπολογισμού για το 2019
 • Συνεισφορά για το 2019
 • Πρότυπο συμφωνίας- συνεργασίας με τα συνδεδεμένα μέλη

Θεματικό μέρος I – Παρουσίαση της έκθεσης δραστηριοτήτων για το 2018 – 11:30 – 13:00

 • Έκθεση σχετικά με την πρώτη συνάντηση παραγωγών στο Reggio Emilia
 • Ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες πίεσης του AREPO, σχετικά με το μέλλον της ΚΓΠ, μετά το 2020 και την αναθεώρηση της πολιτικής ποιότητας
 • Παρουσίαση των κυριότερων αποτελεσμάτων του Διεθνούς Συνεδρίου για τις γεωγραφικές ενδείξεις, που οργανώθηκε στην Κρήτη (Δεκέμβριος 2018)
 • Ενημέρωση σχετικά με τη συμφωνία της Λισαβόνας για τις γεωγραφικές ενδείξεις

Ελαφρύ γεύμα: 13:00 – 14:30

Θεματικό μέρος II – Παρουσίαση της έκθεσης δραστηριοτήτων για το 2018 : 14:30 – 16:30

 • Ενημέρωση σχετικά με την πολιτική προώθησης: νέο πρόγραμμα εργασίας για το 2019
 • Ευρωπαϊκά έργα
 • Παρουσίαση της μελέτης AREPO σχετικά με τα περιφερειακά εμπορικά σήματα
 • Γεωγραφικές ενδείξεις και βιωσιμότητα (έργο Strength2Food)
 • Κάθε άλλη επιχείρηση

Συμπεράσματα: 16:30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.