Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» Ναύπακτος 15 Μαρτίου

«ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» Ναύπακτος 15 Μαρτίου

«ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» Ναύπακτος 15 Μαρτίου

Η περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε» μαζί με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΟΖΟΝ» και τους φορείς: Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» με έδρα το Αίγιο, σύλλογος ελεύθερων και αυτόνομων δυτών «Κρισσαίος» με έδρα τη Φωκίδα και ο σύλλογος «Αργώ» με έδρα την Αλυκή Βοιωτίας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τίτλο «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ η δική μας θάλασσα» που αφορά την έρευνα και τη καταγραφή της συσσώρευσης απορριμμάτων στις ακτές και τη θάλασσα του Κορινθιακού κόλπου. Οι δράση εντάσσεται σε μία ευρύτερη προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξή της περιοχής, μετά την ένταξή της στο δίκτυο Natura 2000.
Ο κάθε φορέας που συμμετέχει έχει αναλάβει και την ευθύνη λειτουργίας σταθμού καταγραφής – παρατηρητηρίου για την περιοχή του, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιεί καταγραφές θαλάσσιων απορριμμάτων. Τα στοιχεία θα επεξεργάζονται για να αποτελέσουν στατιστική βάση δεδομένων προκειμένου να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα και να βρεθούν τρόποι προστασίας και αποκατάστασης .

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 1η μας δράση για τη Ναύπακτο, που υλοποιείται τη Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 10.00 στην παραλία Πούντο, στις εκβολές του ρέματος Σκα, δίπλα στον χώρο των παζαριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.