Αρχική Festival Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απόκτηση της Πιστοποίησης EFFE Label 2019...

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την απόκτηση της Πιστοποίησης EFFE Label 2019 -2020 ξεκίνησε!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EFFE (2019-2020) ΚΑΙ FESTIVALFINDER.EU

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συμμετέχει στην τρίτη διοργάνωση του Προγράμματος EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2019-2020), συνεχίζοντας να αποτελεί το κομβικό σημείο του προγράμματος στην Ελλάδα, ως πρέσβης σε εθνικό επίπεδο.

Το EFFE, είναι μια προπαρασκευαστική δράση που ξεκίνησε από την Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA – European Festivals Association), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το EFFE φέρει τις τέχνες ενώπιον του κοινού με μια διαδικτυακή βάση δεδομένων, στην οποία καταγράφεται το ποικιλόμορφο φάσμα των καλλιτεχνικών Φεστιβάλ της Ευρώπης και η οποία προσφέρεται για κάθε είδους αλληλεπίδραση και πρωτοβουλία. Πρωτίστως, το EFFE αναγνωρίζει την καλλιτεχνική αξία στο καθημερινό έργο των Φεστιβάλ σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε όλη την Ευρώπη, λειτουργώντας ως η σημαντικότερη πλατφόρμα για τα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ, τα μέλη και οι συνεργάτες της υποστηρίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία, παραγωγή και συμμετοχή, με στόχο το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης στον πολιτισμό να ασκείται από όλους τους πολίτες.

Το FestivalFinder.eu του EFFE: ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης με στόχο να φέρει τις τέχνες στο προσκήνιο

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ παρουσιάζει το FestivalFinder.eu, ένα διαδικτυακό εργαλείο αναζήτησης μέσω του οποίου δίνεται άμεση πρόσβαση στο κοινό προς όλα τα Φεστιβάλ τέχνης, από τη μουσική μέχρι το θέατρο, από την Τέχνη του δρόμου μέχρι το χορό και τη λογοτεχνία, σε 45 χώρες της Ευρώπης.

Το FestivalFinder.eu αποτελεί μέρος του Προγράμματος EFFE και οδηγό ενός διεθνούς κοινού, επαγγελματιών ή μη, καλλιτεχνών, διευθυντών Φεστιβάλ, πολιτιστικών φορέων, τουριστικών πρακτόρων και ταξιδιωτών, δημοσιογράφων, bloggers, φίλων των Φεστιβάλ και ακαδημαϊκών, από όλο το εύρος του πολιτιστικού χώρου της Ευρώπης. Το FestivalFinder.eu στηρίζεται από τα ίδια τα Φεστιβάλ και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε συνεργασία με τα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ, τις τοπικές και δημοτικές αρχές, τους τουριστικούς φορείς και, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το ίδιο το κοινό, το FestivalFinder.eu φιλοδοξεί να αποτελέσει τον πιο ενημερωμένο, περιεκτικό, εύστοχο και πρακτικό οδηγό των ευρωπαϊκών καλλιτεχνικών Φεστιβάλ.

Τα ενδιαφερόμενα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ μπορούν να εγγραφούν χωρίς κόστος στο FestivalFinder.eu. Ήδη τα 1129 ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, που διακρίθηκαν με την πιστοποίηση EFFE Label 2015-2016 και 2017-2018, αποτελούν μέρος αυτού του διαδικτυακού εργαλείου.

Με την εγγραφή στο FestivalFinder.eu, τα Φεστιβάλ έχουν τη δυνατότητα, να διεκδικήσουν το EFFE Label και το EFFE Award και να αξιολογηθούν από τη Διεθνή Επιτροπή του EFFE. Η πιστοποίηση EFFE (EFFE Label) αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας, που απονέμεται στα αξιόλογα καλλιτεχνικά Φεστιβάλ για την εργασία τους στον τομέα της τέχνης, τη συμμετοχή στην κοινότητα και το άνοιγμα ενός διεθνούς διαλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.festivalfinder.eu ή και να αποταθούν στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Υπ` όψιν της κυρίας Αλεξάνδρας Γεωργοπούλου τηλέφωνο 210-3418550 ή μέσω email: ageorgopoulou@mcf.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.