Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας, η...

Την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας, η Πρόεδρος, ΑΕ Marie-Louise Coleiro Preca

Την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας, η Πρόεδρος, ΑΕ Marie-Louise Coleiro Preca

…και συζήτησαν για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας στη Μεσόγειο και τα δικαιώματα των γυναικών

Την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο της Μάλτας, η Πρόεδρος, η ΑΕ κα Marie-Louise Coleiro Preca. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής της Υπουργού στο 6ο Μεσογειακό Φόρουμ Τουρισμού, που φιλοξενείται στη Μάλτα.

Η κα Coleiro Preca ευχαρίστησε την κα Κουντουρά που αποδέχτηκε την πρόσκληση της να συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ιδρύματος για τον Τουρισμό της Μεσογείου», το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της, και την συνεχάρη για τη μεγάλη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τετραετία.Η κα Πρόεδρος σημείωσε ότι η πετυχημένη στρατηγική της Ελλάδας στον τουρισμό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως παράδειγμα για την ανάπτυξη και άλλων χώρων της Μεσογείου.

Η Υπουργός ευχαρίστησε, με τη σειρά της, την ΑΕ Πρόεδρο της Μάλτας, για την θερμή φιλοξενία και υποδοχή, και παρουσίασε την εθνική τουριστική πολιτική της χώρας με στρατηγικό στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που απέδωσε εντυπωσιακές επιδόσεις και ιστορικά ρεκόρστον τουρισμό τα τέσσερα τελευταία χρόνια.Αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του ελληνικού τουρισμού,με αφορμή το μεγάλο τουριστικό «άλμα» της Ελλάδας, ώστενα αξιοποιηθούν νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, όχι μόνο για να διατηρηθεί αυτή η δυναμική, αλλά και για να εξασφαλιστεί υψηλότερη ανάπτυξη στο μέλλον.

Η κα Coleiro Preca κάλεσε την Υπουργό να εργαστούν στο πλαίσιο του «Ιδρύματος για τον Τουρισμό της Μεσογείου» για τη βελτίωση της θέσης της γυναίκας στις κοινωνίες της Μεσογείου μέσα από τον τουρισμό. Καθώς, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει για το σύνολο των χωρών της Μεσογείου, πραγματική δύναμη οικονομικής και κοινωνικής αλλαγής.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για τα δικαιώματα της γυναίκας μέσα από τον τομέα του τουρισμού, με έμφαση στην εκπαίδευση, τα εργασιακά δικαιώματα, την ηγεσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.