Αρχική Δήμοι Η Θεσσαλονίκη πόλη-σύμβολο για τους Ισραηλινούς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε...

Η Θεσσαλονίκη πόλη-σύμβολο για τους Ισραηλινούς: Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή τουριστική έκθεση IMTM στο Τελ Αβίβ

Η πόλη της Θεσσαλονίκης και η κληρονομιά της Εβραϊκής κοινότητας στην Κεντρική Μακεδονία κέρδισαν τις εντυπώσεις στη διεθνή τουριστική έκθεση “International Mediterranean Tourism Market” (ΙΜΤΜ), που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ (12-13 Φεβρουαρίου 2019). Πόλη-σύμβολο, η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως αποκαλείται η Θεσσαλονίκη, αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για τους Ισραηλινούς επισκέπτες και ενισχύει τις ήδη στενές σχέσεις τους με την πόλη, λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς, αλλά και του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό.

Μεγάλο πλεονέκτημα για την προσέλκυση Ισραηλινών τουριστών στην Κεντρική Μακεδονία συνιστά φέτος η ενίσχυση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης με το Τελ Αβίβ, καθώς στις ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από την Aegean Airlines και την Arkia Airlines κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προστίθενται και αυτές της Ryanair, η οποία ξεκινά από τον Απρίλιο του 2019 απευθείας πτήσεις προς το Τελ Αβίβ, δύο φορές την εβδομάδα.

Η αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχε στην έκθεση, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε πολίτες και σε επιχειρηματίες του Ισραήλ την Κεντρική Μακεδονία ως ξεχωριστό προορισμό, με πολλαπλές επιλογές θεματικού τουρισμού και βιωματικές εμπειρίες.

Η σημαντική τουριστική αγορά του Ισραήλ παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση για υπαίθριες δραστηριότητες όλο το χρόνο. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Κεντρική Μακεδονία, η οποία διαθέτει ξεχωριστά θεματικά προϊόντα και προορισμούς που προσφέρονται για ορειβασία, ράφτινγκ, τρέκινγκ, αναρρίχηση, πεζοπορία, ιππασία, ποδηλασία στο βουνό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους Ισραηλινούς επισκέπτες, παρέχοντας μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.  

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών απέσπασαν η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τα ορειβατικά μονοπάτια του Χολομώντα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τις ποδηλατικές, πεζοπορικές και αναρριχητικές διαδρομές του Ολύμπου και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών με τις οικοτουριστικές διαδρομές στη λίμνη Κερκίνη.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί για τους Ισραηλινούς επισκέπτες το μόνο προορισμό με εγγύτητα στη χώρα τους, που προσφέρει ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας, σε συνδυασμό με τη χαρακτηριστική ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν πολλοί και σημαντικοί φορείς του τουρισμού, ανάμεσα τους μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικοί πράκτορες της περιοχής, που είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.