Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει η αυλαία για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019!

Ανοίγει η αυλαία για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2019!

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει ήδη ξεκινήσει να κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, ακολουθώντας τα βήματα του δικού της Χορού στον Χώρο και τον Χρόνο!

Παρόλο που η επίσημη Καρναβαλική Περίοδος θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2019 με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης, η προετοιμασία των Ομάδων είναι ήδη εντατική, καθώς, οι στολές παίρνουν την τελική τους μορφή, τα άρματα κατασκευάζονται και οι συναντήσεις των Καρναβαλιστών πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο.

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας (δια χειρός κ. Νικολάου Σκαρτσιλάκη από το Μόνα Λίζα, όπως όλα τα τελευταία χρόνια) στην Ολομέλεια των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ανέδειξε τυχερούς τους Αλλητρούητους, οι οποίοι, παρέλαβαν ένα όμορφο δώρο από την κ. Κατερίνα Μανετάκη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ενώ θα επιλέξουν και τη θέση τους στη Μεγάλη Παρέλαση της 10ης Μαρτίου.

Ο Δήμος Ρεθύμνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019, καλούν όλους όσοι αγαπούν και θέλουν να υποστηρίξουν αυτόν τον σημαντικό και διεθνώς αναγνωρισμένο πολιτιστικό θεσμό, να συμμετάσχουν με όποιον τρόπο επιθυμούν στη Μεγάλη Γιορτή του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την κ. Πέπη Μπιρλιράκη, Πρόεδρο Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και Οργανωτικής Επιτροπής Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2019, «Η δημοφιλέστερη πολιτιστική εκδήλωση της πόλης μας ξεκινάει και φέτος, με τους καλύτερους οιωνούς. Ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι πάντα η γόνιμη συνεργασία με Φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι, μοιράζονται μαζί μας όλη αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής τους στη Γιορτή των Ρεθυμνιωτών. Το Καρναβάλι μας, ενώνει ιδέες, επαγγέλματα, ηλικίες, πόλεις, χώρες, αλλά, κυρίως, ενώνει τους ανθρώπους μας. Καλούμε, λοιπόν, τους δικούς μας ανθρώπους να στηρίξουν, με όποιον τρόπο επιλέξουν εκείνοι, τις φετινές καρναβαλικές δράσεις έχοντας κατά νου ότι ο Πολιτισμός πάντα επιστρέφει στους πρωταγωνιστές του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.