Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αισιόδοξα μηνύματα από την Ολλανδία για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Αισιόδοξα μηνύματα από την Ολλανδία για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Ο Έλληνας Πρέσβης κος Δημήτρης Χρονόπουλος με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας κο Παύλο Κερασαβόπουλο στην εκδήλωση του ΟΤΘ.

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα του 2019 για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης εξέπεμψε η Ολλανδική τουριστική Έκθεση “Vakantiebeurs” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη (9-13/1) και στην οποία η πρωτεύουσα της Μακεδονίας ήταν ο «τιμώμενος ελληνικός τουριστικός προορισμός».

Τόσο η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων για τους επισκέπτες του Ελληνικού Περιπτέρου (περίπτερο ΕΟΤ) στο οποίο η Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε στο stand του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής όσο και τα αναλυτικά στοιχεία για τους 900.000 Ολλανδούς που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα δείχνουν ότι το 2019 η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή (Χαλκιδική – Πιερία) αναμένουν αύξηση του αριθμού των Ολλανδών για την ερχόμενη τουριστική σεζόν.

Η Ολλανδία όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αεροδρομίου «Μακεδονία» (μελέτη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης) συμπεριλαμβάνεται στις 10 ανερχόμενες αγορές της περιόδου 2010-2017 και με την υψηλότερη ανάπτυξη  που φτάνει το 3.403% ! Η Χαλκιδική μάλιστα μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» καταγράφει ετήσια αύξηση Ολλανδών επισκεπτών τα τελευταία τρία χρόνια σε ποσοστό 8%.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης με ειδική παρουσίαση σε επαγγελματίες του τουρισμού ανέδειξε στην Ουτρέχτη την δυναμική, τις προοπτικές και την «τουριστική πολυφωνία» της Θεσσαλονίκης με τα 15 παλαιοχριστιανικά και μεταβυζαντινά μνημεία Unesco, την εκλεκτή γαστρονομία της, τον οινο-τουρισμό της, τις ξεχωριστές τουριστικές διαδρομές της στην Ιστορία και στον Πολιτισμό (Βυζαντινή-Οθωμανική-Εβραϊκή), τις παραδοσιακές αγορές του εμπορικού κέντρου, τα μουσεία της, τα ιδιαίτερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (παραλία, Λαδάδικα κα)  και τις προστατευόμενες περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που προσφέρονται για περιήγηση, παρατήρηση και πεζοπορία. Οι εκπρόσωποι του ΟΤΘ προέβαλαν ιδιαίτερα το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και την δυνατότητα χρήσης του ποδηλάτου στην Θεσσαλονίκη ,κυρίαρχο μέσο μετακίνησης για τους Ολλανδούς αλλά και αναγκαίο μέσο τουριστικής περιήγησης γι αυτούς στην Θεσσαλονίκη.

Η τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης είναι μια από τις σημαντικότερες διεθνώς (μ.ο. εκθετών – συν-εκθετών 1.150) χαρακτηρίζεται «έκθεση κοινού» και φέτος οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τον ετήσιο μέσο όρο των 110.000 ατόμων. Ως ταξιδιώτες οι Ολλανδοί προγραμματίζουν από πολύ νωρίς τον τουριστικό τους προορισμό και είναι χαρακτηριστικό ότι από την ανάλυση των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου διαπιστώθηκε ότι περίπου του 50% έχει ήδη επιλέξει τον τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι. Η Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε στην έκθεση “Vakantiebeurs”, ως μια διαφορετική πρόταση για το καλοκαίρι των Ολλανδών. Ως ένας «ώριμος προορισμός» με επάρκεια αεροπορικών συνδέσεων και υποδομών, μια πόλη που προσφέρεται για αφετηρία διακοπών κι εξερεύνησης των άλλων προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και ως ιδανικός προορισμός για αυτούς που θέλουν δυνατές ταξιδιωτικές εμπειρίες με προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού. Από την ανάλυση δεδομένων (προσφοράς- ζήτησης) στην Ολλανδική έκθεση εκτιμάται πως το 1/10 των Ολλανδών τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα μπορούν να είναι δυνητικοί επισκέπτες της Θεσσαλονίκης για τις ερχόμενες σεζόν. Ας σημειωθεί ότι ο αριθμός των 900.000 Ολλανδών τουριστών που επισκέφθηκαν το 2018 την Ελλάδα αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.