Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βεγκας

Η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βεγκας

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Ν. Παππάς, με εκπροσώπους 10 start up επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας
Celestyal Cruises

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν την ελληνική αποστολή στη διεθνή έκθεση Consumer Electronics Show (CES) που διεξάγεται στο Λας Βεγκας από 8 έως 11 Ιανουαρίου 2019 (https://www.ces.tech).

Επισκεφθείτε το ελληνικό περίπτερο στην αίθουσα Eureka Park, Booth #51677

Η CES είναι η μεγαλύτερη Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων στον κόσμο η οποία φιλοξενεί πρωτοποριακές επιχειρήσεις τεχνολογίας και εδώ και πενήντα χρόνια παρουσιάζει στην παγκόσμια αγορά τις καινοτομίες της επόμενης γενιάς. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο event που συνδέει την τεχνολογία με τον καταναλωτή, ως ένας από τους πλέον προνομιακούς χώρους ανάδειξης της καινοτομίας διεθνώς.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε τη περασμένη Παρασκευή, λίγο πριν αναχωρήσουν για την έκθεση, εκπροσώπους 10 start up επιχειρήσεων, που θα συμμετάσχουν -με τη στήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ και του Enterprise Greece- στη Διεθνή Έκθεση CES στο Λας Βέγκας (8-11 Ιανουαρίου 2019).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις πρωτοβουλίες (χρηματοδοτικά εργαλεία, δράσεις προβολής,  κ.ά.) που λαμβάνει η Πολιτεία για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων, ενώ συζήτησε με τους start uppers για το έργο τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ των δράσεων που δρομολογεί το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ συγκαταλέγονται το Πρόγραμμα Προθερμοκοίτησης, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, η χαρτογράφηση και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων και οι δράσεις ανοιχτής καινοτομίας με στόχο την προώθηση των καινοτόμων τεχνολογιών στη νέα γενιά.

Οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ως τώρα πρωτοβουλίες της Πολιτείας (σ.σ.: είχε προηγηθεί η συμμετοχή 140 εταιρειών στη ΔΕΘ 2018 στο περίπτερο Digital Greece και ανοιχτή συζήτηση με την κατάθεση προτάσεων από μέρους της start up κοινότητας για την ενίσχυση του κλάδου) και ευχαρίστησαν για τη δυνατότητα που τους δίνεται να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση CES.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σημείωσε: «Πιάνοντας το νήμα από τη δυναμική συμμετοχή της start up κοινότητας της χώρας στην τελευταία ΔΕΘ, η Ελλάδα συνεχίζει με στιβαρή και συγκροτημένη παρουσία σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις τεχνολογίας. Η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στη διεθνή σκηνή, έχει εξαιρετικές περιπτώσεις προϊόντων και ιδεών, έχει ανθρώπινο δυναμικό και την αποφασιστικότητα της Πολιτείας να στηρίξει αυτές τις προσπάθειες, τόσο στην ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογιών όσο και στη διάχυση αυτών στην κοινωνία, ώστε να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να συμβάλλουμε -σε πολλές περιπτώσεις- στην άρση των κοινωνικών αποκλεισμών».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Στέλιος Ράλλης, ανέφερε: «Το 2019 ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς 10 start ups θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη τεχνολογική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Λας Βέγκας και στην οποία συμμετέχουν 4.500 εκθέτες και περισσότερες από 1.000 νεοφυείς επιχειρήσεις. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να προβάλει κάτι παραπάνω από το κλασικό τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Η χώρα μας μπορεί να εξάγει τεχνολογία, έχοντας τους καλύτερους πρεσβευτές, αυτές τις επιχειρήσεις».

Ο Αναπληρωτής διευθυντής Υποστήριξης Επενδύσεων του Enterprise Greece, Ηλίας Ηλιάδης, σημείωσε: «Ο Οργανισμός μας, ως ο κατεξοχήν φορέας εξωστρέφειας της χώρας, στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα μέσω του εθνικού περίπτερου στην έκθεση CES. Ο κλάδος της τεχνολογίας αποτελεί τομέα αιχμής, κυρίως λόγω του υψηλά καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα. Εύχομαι σε όλες τις συμμετέχουσες εταιρίες καλή επιτυχία».

Η Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, τόνισε: «Η αποστολή στην παγκόσμια έκθεση καινοτομίας είναι μοναδικό φαινόμενο για τη χώρα μας. Η συνεργασία του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, του Enterprise Greece και του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, μαζί με τις 10 start up επιχειρήσεις ανοίγει νέους δρόμους».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Παναγιώτης Μελαχρινός, ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιµελητήριου, Ηλίας Σπυρτούνιας, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Επιμελητηρίου, Σπύρος Κουρούπης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού ΨΗΠΤΕ, Κωνσταντίνος Αγόρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.