Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρώμη – Συναυλία ελληνικής μουσικής

Ρώμη – Συναυλία ελληνικής μουσικής

Στην κατάμεστη αίθουσα του Teatro San Genesio της Ρώμης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2018 συναυλία ελληνικής μουσικής με τίτλο «In viaggio da Ithaca» («Ταξιδεύοντας από την Ιθάκη»), με τη συμμετοχή κουαρτέτου από τη Νάξο, αποτελούμενου από τους Αλέξανδρο Φραντζέσκο (κιθάρα/τραγούδι), Στέλιο Βιτζηλαίο (βιολί), Σπύρο Παπαδόπουλο (κρουστά) και Σοφία Κούρτη (τραγούδι).

Η συναυλία ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 7ου Vitala Festival (Σεπτέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019), μουσικο-φιλανθρωπικού θεσμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Teatro San Genesio με στόχο την προβολή και στήριξη μουσικών, τραγουδιστών και καλλιτεχνών του χώρου της μουσικής και των εικαστικών τεχνών διάφορων εθνικοτήτων που εκπροσωπούν ποικίλα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Στη διάρκεια της βραδιάς τα μέλη του κουαρτέτου παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα ελληνικής μουσικής, που εκτεινόταν από νεότερους και σύγχρονους δημιουργούς της έντεχνης και λαϊκής μουσικής (Μ. Χατζηδάκις, Δ. Σαββόπουλος, Β. Καζούλης, B. Αλλαγιάννη, Λ. Μαχαιρίτσας κ.ά.) μέχρι την παραδοσιακή μουσική έκφραση των νησιών του Αιγαίου, ενθουσιάζοντας το κοινό και καταχειροκροτούμενα για τις ερμηνείες τους.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης είχε καθοριστική συμβολή στην επικοινωνιακή στήριξη της εκδήλωσης και στην προβολή της στους Έλληνες της Ρώμης και του Lazio και στα ιταλικά ΜΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.